Χαλασμένα τα δήθεν ελληνικά γιαούρτια του Τούρκου δισεκατομμυρ��ούχου!

Βρέθηκε μούχλα και τα αποσύρανε-Διαβάστε την ιστορία του

Χαλασμένα τα δήθεν ελληνικά γιαούρτια του Τούρκου δισεκατομμυριούχου!

Χαλασμένα γιαούρτια με μούχλα ανακάλεσε η εταιρία ''Chobani'' που ανήκει στον Hamdi Ulukaya, έναν Τούρκο μετανάστη στις ΗΠΑ που έγινε δισεκατομμυριούχος, πουλώντας δήθεν ελληνικό γιαούρτι!

​Όλα ξεκίνησαν όταν καταναλωτές διαμαρτυρήθηκαν ότι κάποια από τα γιαούρτια της Chobani είχαν πολύ περίεργη γεύση, η εταιρεία ερεύνησε το θέμα και βρήκε ένα είδος μούχλας, που όπως αναφέρει, είναι συνηθισμένη στα γαλακτοκομικά.

Η ''Chobani'' ανακοίνωσε ότι τα χαλασμένα γιαούρτια παράχθηκαν στο εργοστάσιο της στο Άινταχο και αποτελούν λιγότερο από το 5% της συνολικής παραγωγής της.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τους λιανέμπορους για να απομακρύνει όλα τα γιαούρτια με κωδικό 16-012 και ημερομηνία λήξης από 11 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου.

Η Chobani εμφανίστηκε ξαφνικά στην αμερικανική αγορά το 2007, όταν το ελληνικό γιαούρτι ήταν μάλλον άγνωστο στις ΗΠΑ. Σήμερα, είναι ο μεγαλύτερος πωλητής δήθεν ελληνικού γιαουρτιού στη χώρα, ενώ το γιαούρτι αυτό έχει εκτοπίσει τα υπόλοιπα είδη από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, καταλαμβάνοντας πλέον το 35% του χώρου.

Ο Ulukaya μετανάστευσε από την Τουρκία στις ΗΠΑ το 1997, όπου η οικογένεια του διατηρούσε μία φάρμα και παρήγαγε γαλακτοκομικά. Αφότου έκανε μερικά μαθήματα στο State University of New York, άρχισε να παράγει φέτα. Στην αγορά του γιαουρτιού, μπήκε το 2005. Αγόρασε ένα εργοστάσιο που είχε κλείσει και δύο χρόνια αργότερα, έστειλε τα πρώτα δήθεν ελληνικά γιαούρτια Chobani στα σούπερ μάρκετ.

Σήμερα, ο Ulukaya έχει γίνει δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του Bloomberg.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top