ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συγκέντρωση έξω από του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την διαθεσιμότητα

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συγκέντρωση έξω από του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κάνει στις 10:30 η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

Θα συμμετάσχουν οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα- απόλυση και συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας από τη Περιφέρεια Αττικής.

«Η κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση του «ξαφνικού θανάτου» για τις υπηρεσίες των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας, καμία ενέργεια δεν έχει κάνει για τη μετακίνηση των 2.200 Σχολικών Φυλάκων και των 3.500 Δημοτικών Αστυνομικών (τίθενται σε διαθεσιμότητα- απόλυση στις 23 Σεπτεμβρίου) στο πλαίσιο της δήθεν κινητικότητας. Αρνήθηκε επίσης την πρόταση της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. για την ασφαλιστική αναγνώριση της 5ετούς «εργασιακής εμπειρίας» των Σχολικών Φυλάκων, ενώ υπάρχουν φήμες για αποκατάσταση Δημοτικών Αστυνομικών με υποβιβασμό τους από Π.Ε. και Τ.Ε. σε Δ.Ε. κατηγορία και με ηλικιακά κριτήρια», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της.

«Όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνηγορούν σε αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει η Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.: Πώς στόχος της είναι οι απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Σε αυτό αποσκοπεί και η απραξία- στασιμότητα που «ροκανίζει» το 8μηνο της διαθεσιμότητας. Μετά απ’ αυτό, Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφιάλτη της ανεργίας», προσθέτει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top