Ανησυχία στην Ανατολική Μεσόγειο: Ρωσικά ραντάρ «έπιασαν» δύο βαλλιστικά «αντικείμενα»

Το Ισραήλ εκτόξευσε τον πύραυλο-ΔΕΙΤΕ τι ανακοίνωσε

Ανησυχία στην Ανατολική Μεσόγειο: Ρωσικά ραντάρ «έπιασαν» δύο βαλλιστικά «αντικείμενα»

Πρώτη ανάρτηση: 03/09/2013 13:20

Το Ισραήλ εκτόξευσε τελικώς τον πύραυλο που ανίχνευσαν τα ρωσικά ραντάρ στη Μεσόγειο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

Το ισραηλινό υπουργείο ανέφερε πως εκτόξευσε έναν κι όχι δυο πυραύλους όπως ανέφερε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο πηγή στα συστήματα ραντάρ της χώρας.

''Η εκτόξευση των δύο βαλλιστικών πυραύλων στη Μεσόγειο εντάσσεται στο πλαίσιο κοινής πυραυλικής δοκιμής του ισραηλινού και του αμερικανικού στρατού'', ανακοίνωσε το Ισραήλ πριν από λίγο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ανησυχία προκάλεσε η είδηση ότι ρωσικό ραντάρ εντόπισε δύο βαλλιστικά "αντικείμενα" που εκτοξεύθηκαν σήμερα προς την κατεύθυνση της ανατολικής Μεσογείου.

Την είδηση ανακοίνωσε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA και αναμεταδίδεται από ρωσικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Russia Today, η εκτόξευση έγινε στις 06:16 GMT, 9:16 ώρα Ελλάδας.

Το RIA Novosti μετέδωσε πως για το περιστατικό ενημερώθηκε ήδη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε λίγο αργότερα πως η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 10:16 (ώρα Μόσχας, 09:16 ώρα Ελλάδας) και εντοπίσθηκε από τους σταθμούς ραντάρ στο Αρμαβίρ (νότια Ρωσία).

Από την πλευρά της η πρεσβεία της Ρωσίας στη Συρία ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για πυραυλική επίθεση ή εκρήξεις σήμερα στη Δαμασκό αφού η Ρωσία εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών "αντικειμένων" στη Μεσόγειο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, το Ισραήλ είχε ανακοινώσει πως δεν γνωρίζει τίποτε για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στην ανατολική Μεσόγειο: «Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ότι συνέβη ένα τέτοιο γεγονός», δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος στην Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top