«Καυτός» Σεπτέμβρης έρχεται στην Υγεία! ΔΕΙΤΕ ποιοι απεργούν τις επόμενες μέρες

Μπαράζ κινητοποιήσεων-Σε αντίσκηνο οι εργαζόμενοι στο «Αγία Βαρβάρα»

​«Καυτός» προβλέπεται ο Σεπτέμβρης στον χώρο της Υγείας! Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αντιδρούν στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα!

Την αρχή έκαναν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Πολυκλινική» και «Αγία Βαρβάρα», οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις εισόδους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην «Πολυκλινική» κατευθύνθηκαν προς το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προκειμένου να συναντηθούν με τον διοικητή, ενώ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» έστησαν, συμβολικά, ένα αντίσκηνο στην είσοδο του νοσοκομείου και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης και των εξωτερικών ιατρείων.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «κρύβει από τους πολίτες την πραγματικότητα, πως το νοσοκομείο κλείνει και τη θέση του παίρνει ένας νέος φορέας, ο οποίος θα αποτελείται από πρωινά και απογευματινά ιατρεία, μία παθολογική κλινική και μια μονάδα τεχνητού νεφρού».

Σύμφωνα με τους ίδιους, από 148 κλίνες, παραμένουν μόνο 28 και από 395 εργαζόμενους παραμένουν μόνο 85.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοπο��ήσουν την Τρίτη στις 8 το πρωί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ».

Την Τρίτη:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στα ψυχιατρεία με πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30.

Την Τετάρτη:

Τα νοσοκομεία, οι δομές της Πρόνοιας, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχουν κηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30, ενώ στην περιφέρεια οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

Οι ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η ΟΕΝΓΕ θα συμμετάσχει και στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top