Εργαζόμενοι κάνουν κατάληψη στην Γ��νική Γραμματεία Εμπορίου

Έχουν κλείσει την είσοδο του κτιρίου

​Υπ�� κατάληψη τελεί από το πρωί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα, η οποία, όπως τονίζουν, «ισούται με απολύσεις».

Η κινητικότητα ξεκινά λόγω της συγχώνευσης της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή βάσει του νέου οργανογράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ αρμοδιότητες της πρώτης προβλέπεται να περάσουν επίσης στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

«Η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνδυάζεται με μια άνευ προηγουμένου συρρίκνωση του αντικειμένου και των αρμοδιοτήτων τους, με τρόπο τέτοιο ώστε να παραδίδονται τόσο οι έμ��οροι όσο και οι καταναλωτές βορά στα συμφέροντα των μεγάλων καρτέλ, ανίσχυροι και, πλέον, τελείως ανυπεράσπιστοι», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις κατά των συγχωνεύσεων έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου και συνεχίζονται αμείωτα έως σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top