Ο Ομπάμα έχει ξεκινήσει εκστρατεία άσκησης πιέσεων για να πείσει τους σκεπτικιστές

Για να υποστηρίξουν το σχέδιο του για στρατιωτικά πλήγματα κατά της Συρίας

Ο Ομπάμα έχει ξεκινήσει εκστρατεία άσκησης πιέσεων για να πείσει τους σκεπτικιστές

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, έχει ξεκινήσει μια έντονη εκστρατεία άσκησης πιέσεων, για να πείσει τους λεγόμενους σκεπτικιστές στην αμερικανική Γερουσία, να υποστηρίξουν το σχέδιο του για στρατιωτικά πλήγματα κατά της Συρίας, ανέφερε την Κυριακή, ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κάλεσαν σε αυτό το πλαίσιο, τηλεφωνικά, κάποια μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, ανέφερε η ίδια πηγή.

«Σε όλες τις τηλεφωνικές επαφές και τις ενημερώσεις, υπήρξε το ίδιο βασικό επιχείρημα: Αν δεν κάνου��ε τίποτα εναντίον του Άσαντ, θα αποδυναμωθούν οι διεθνείς κανόνες κατά της χρήσης χημικών όπλων και αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τον Άσαντ και τους βασικούς συμμάχους του, τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, οι οποίοι θα διαπιστώσουν ότι μια κατάφωρη παραβίαση των διεθνών προτύπων δεν έχει καμία συνέπεια», ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Τη Δευτέρα ο Ομπάμα θα δεχθεί στο Λευκό Οίκο τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, σημαίνοντα παράγοντα των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξει το ψήφισμα που εξουσιοδοτεί το Λευκό Οίκο να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, για τη Δευτέρα έχουν προγραμματισθεί μια σειρά από συναντήσεις και με άλλα μέλη του Κογκρέσου, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top