Ο Ομπάμα κάνει πίσω; Ελπίζει στο "όχι" του Κογκρέσου για την επίθεση στην Συρία

Παράταση λίγων ημερών παίρνει το "χτύπημα"

Ο Ομπάμα κάνει πίσω; Ελπίζει στο "όχι" του Κογκρέσου για την επίθεση στην Συρία

Παράταση λίγων ημερών παίρνει η επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία μετά την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την στρατιωτική επιχείρηση.

Παρόλο που οι εκτιμήσεις ήθελαν το «χτύπημα» να γίνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, η απόφαση αυτή του Αμερικανού προέδρου βάζει «φρένο», καθώς το Κογκρέσο έχει σταματήσει τις εργασίες του και θα συνέλθει πάλι στις 9 Σεπτεμβρίου.

«Σε διαβούλευση με τον πρόεδρο, αναμένουμε ότι η Βουλή θα εξετάσει την λήψη μιας απόφασης την εβδομάδα της 9ης Σεπτεμβρίου. Αυτό δίνει στον πρόεδρο το χρόνο να παρουσιάσει την επιχειρηματολογία του στο Κογκρέσο και στον Αμερικανικό λαό», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Βουλής, Τζ. Μπένερ.

Την απόφαση του Αμερικανού προέδρου χαιρέτισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έσπευσε να το ανακοινώσει με ένα μήνυμα του στο twitter.

Πρωθυπουργός Συρίας: «Είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη»

Έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε χτύπημα όποτε αυτό σημειωθεί εμφανίζονται οι Σύριοι. Ο πρωθυπουργός της χώρας με δήλωση του, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας είπε: «Ο συριακός στρατός έχει κινητοποιηθεί, έχει το δάκτυλο στην σκανδάλη. Είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις και όλα τα σενάρια».

Ξένα ΜΜΕ: "Ο Ομπάμα ελπίζει σε ένα όχι"

"Ένα βήμα πίσω" θεωρήθηκε από μερίδα πολιτικών αναλυτών η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου πριν την επίθεση. Αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετά το διάγγελμα διερωτήθηκαν μήπως ο κ. Ομπάμα ελπίζει στο "όχι" του Κογκρέσου.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να πραγματοποιήσει περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

Διαδηλώσεις σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο, όπου διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του κ. Μπαράκ Ομπάμα να πραγματοποιήσει επίθεση και τον κάλεσαν να μην προχωρήσει σε πόλεμο, ενώ και στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε διαδήλωση με τους συμμετέχοντες να χαιρετίζουν την απόφαση της Βρετανίας να μην πάρει μέρος στον πόλεμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top