Συρία: "Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε χτύπημα"

Θέμα ωρών η επίθεση

Συρία: "Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε χτύπημα"

Θέμα χρόνου είναι πλέον η επίθεση στην Συρία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει, ενώ έτοιμη να «απαντήσει» είναι και η Συρία.

Όπως δήλωσε ανώτατη στρατιωτική πηγή «η Συρία αναμένει «ανά πάσα στιγμή» μία επίθεση των δυτικών δυνάμεων κατά του εδάφους της και θα απαντήσει ισοδύναμα».

Πάντως, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ έφυγαν από την Δαμασκό μετά από πέντε μέρες ερευνών και αναμένεται να ενημερώσουν τον πρόεδρο του Οργανισμού, Μπαν Γκι Μουν για τα συμπεράσματά τους σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων.

Δεν θέλουν πόλεμο οι Γάλλοι

Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι στην πλειοψηφία τους δηλώνουν πώς δεν επιθυμούν τη συμμετοχή της χώρας σε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας και ότι δεν εμπιστεύονται τον πρόεδρο τ��υς, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δηλώνει απόλυτη στήριξη μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA δείχνει ότι το 64% των Γάλλων αντιτίθεται σε μια στρατιωτική επιχείρηση και το 58% δεν εμπιστεύεται τον Ολάντ για τη διεξαγωγή της. Παράλληλα, το 35% εκφράζει φόβους για "ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή".

Η Μέρκελ τα «χώνει» σε Ρωσία και Κίνα

Την ίδια ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με συνέντευξή της τα «έχωσε» σε Ρωσία και Κίνα για την στάση τους στην κρίση της Συρίας, επειδή όπως λέει με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνεται η εξουσία του ΟΗΕ.

«Είναι πολύ λυπηρό που η Ρωσία κι η Κίνα αρνούνται από καιρού να υπάρξει μία κοινή στάση απέναντι στη συριακή σύρραξη. Αυτό αποδυναμώνει σημαντικά τον ρόλο που έχει ο ΟΗΕ σήμερα», δήλωσε η καγκελάριος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top