ΠΟΣΔΕΠ: Αντίθετη με το νομοσχέδιο για το "Νέο Λύκειο"

"Υπονομεύει την εκπαιδευτική αυτονομία"

Την πλήρη αντίθεση στο νέο νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο» του υπουργείο Παιδείας εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού κ��ι Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), η οποία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά σύνθεση ετερόκλητων προτάσεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το νέο ν/σ είναι «το κύριο πρόβλημα που υπονομεύει την εκπαιδευτική αυτονομία του Λυκείου: τον έντονα εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα που μετατρέπει το Λύκειο σε προθάλαμο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, και καταδικάζει τις μαθήτριες και τους μαθητές σε ατελείωτες ώρες φροντιστηρίων».

«Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ως ουσιαστική και αναγκαία μεταρρύθμιση του Λυκείου την πρόταση που έχει καταθέσει από το 2009 και περιλαμβάνει τη θεσμοθέτηση του "Εθνικού Απολυτηρίου" ως το βασικό εφόδιο εισαγωγής στα ΑΕΙ» και προτείνει την αναβολή της εφαρμογής των αλλαγών για το Λύκειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top