Όλα έτοιμα για το χτύπημα των ΗΠΑ στην Συρία - Με πυραύλους Tomahawk η επίθεση

Τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης εξετάζει ο Ομπάμα πριν δώσει το "ok"

Όλα έτοιμα για το χτύπημα των ΗΠΑ στην Συρία - Με πυραύλους Tomahawk η επίθεση

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την επέμβαση των ΗΠΑ στην Συρία και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Τριήμερη επίθεση από την Πέμπτη

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους, η επίθεση θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα έχει διάρκεια τριών ημερών. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ακόμα εξετάζει τις αντιδράσεις, που ενδέχεται να προκαλέσει ένα χτύπημα στην αμερικανική κοινή γνώμη και για τον λόγο αυτό δεν έχει δώσει ακόμα εντολή.

Πού θα γ��νουν οι επιθέσεις

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Foreign Policy οι αμερικανικές αρχές έχουν χαρτογραφήσει 34 σημεία – στόχους για τις επιθέσεις που θα γίνουν με αεροπλάνα και πυραύλους.

Στόχους θα αποτελέσουν τα εργοστάσια κατασκευής χημικών όπλων, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης τους, αλλά και οι αεροπορικές βάσεις όπου βρίσκονται οι δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Επιπλέον, αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, να «χτυπήσουν» τις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας Setma Ltd. στη Δαμασκό, που συνεργάζεται με τη κυβέρνηση για τη κατασκευή χημικών όπλων, καθώς και τα το Προεδρικό Μέγαρο, το Γενικό Αρχηγείο της Δημοκρατικής Φρουράς και την πλατεία Ουμαγιάντ, που είναι τα κεντρικά γραφεία των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Την ίδια ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα προτείνει ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη με το οποίο θα καταδικάζεται η Συρία για τη χρήση χημικών, ενώ θα ζητήσει εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας πριν την συμμετοχή της χώρας στο χτύπημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top