Ιταλία: «Δεν εμπλεκόμαστε στο χτύπημα στην Συρία»

Απόλυτη στήριξη από Κάμερον σε Ομπάμα

Την άρνηση της να συμμετέχει σε στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία χωρίς απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθών γνωστοποίησε η Ιταλία δια στόματος της υπουργού Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της RAI «η Ιταλία δεν θα συμμετάσχει σε επιχείρηση στην Συρία αν δεν υπάρξει σχετική απόφαση του ΟΗΕ και, ακόμη και σε περίπτωση που δοθεί πράσινο φως από το Συμβούλιο Ασφαλείας, η παροχή υποστήριξ��ς από μέρους της Ιταλίας δεν πρέπει να θεωρηθεί αυτόματη».

«Αν δοθεί το ελεύθερο από το Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπούμε σε ένα πλαίσιο νομιμότητας το οποίο σήμερα είναι σαφές ότι δεν υφίσταται και το ιταλικό κοινοβούλιο θα κληθεί να συζητήσει το όλο θέμα», πρόσθεσε ακόμα.

Την ίδια ώρα την απόλυτη στήριξη του στον Μπαράκ Ομπάμα δείχνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με χημικά όπλα και συμφώνησαν και οι δύο ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ευθύνη του καθεστώτος του Άσαντ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.

Επιπλέον, ο κ. Κά��ερον έγραψε και στο προφίλ του στο twitter «Η Βρετανία έχει σχεδιάσει μια απόφαση με την οποία καταδικάζεται η επίθεση με χημικά όπλα από τον Άσαντ και εγκρίνονται τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν οι άμαχοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top