Θέμα ωρών η επίθεση στην Συρία - Μέχρι την Πέμπτη τα πρώτα χτυπήματα

Ο ρόλος της Ελλάδας στον πόλεμο

Θέμα ωρών η επίθεση στην Συρία - Μέχρι την Πέμπτη τα πρώτα χτυπήματα

Θέμα… ωρών είναι η επίθεση των ΗΠΑ στ��ν Συρία, καθώς ανώτερες πηγές αναφέρουν πώς μέχρι την Πέμπτη θα έχουν ξεκινήσει τα χτυπήματα.

Στο πλευρό της Αμερικής έχουν ταχθεί ανοιχτά μέχρι στιγμής Βρετανία και Γαλλία και σύμφωνα με τις διαρροές η πρώτη επίθεση θα διαρκέσει τρεις μέρες. Βασικός στόχος είναι οι βάσεις του Συριακού Στρατού και οι βομβαρδισμοί αναμένεται να γίνουν με αεροπλάνα και πυραύλους.

Ο αμερικανικός στρατός είναι ήδη σε θέση μάχης, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, και το μόνο που περιμένει είναι το «ΟΚ» του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ρόλος της Ελλάδας στην επίθεση

Παρόλο που -επίσημα τουλάχιστον- δεν έχει υπάρξει κάποιο αίτημα από την πλευρά της Ουάσιγκτον για χρήση των αεροπορικών βάσεων της Σούδας και της Καλαμάτας, όλα δείχνουν πώς μάλλον θα χρησιμοποιηθεί, ενώ την βοήθεια της με παρόμοιο τρόπο αναμένεται να παρέχει και η Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, ενώ ο πρωθυπουργός, όπως σας είχαμε πει, δεν έκρυψε την αγωνία του κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Παπούλια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top