Ακάκιε, μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι... ληγμένα!!!

Φθηνότερα τα προϊόντα με ημερομηνία λήξης - Που θα τα βρείτε

Νέες διευκρινήσεις για το πώς θα πωλούνται τα «ληγμένα» τρόφιμα στα καταστήματα από την 1η Σεπτεμβρίου έδωσε σήμερα ο Γ.Γ. Εμπορίου, Στ. Κομνηνός, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι ρυθμίσεις δεν ισχύουν για τα προϊόντα, τα οποία αλλοιώνονται γρήγορα.

Όπως εξήγησε, το κρέας και τα γαλακτοκομικά δεν εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, ενώ οι κονσέρβες για παράδειγμα μπορούν να πάρουν μια «παράταση» της τάξεως της μιας εβδομάδας.

Οι αλλαγές που γίνονται, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, αφορούν ΜΟΝΟ τα προϊόντα με προτεινόμενη ημερομηνία λήξης. Για παράδειγμα μακαρόνια, μουστάρδες, κέτσαπ κλπ.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων οφείλουν να τοποθετούν τα εν λόγω τρόφιμα σε ξεχωριστό ράφι με ειδική σήμανση και κυρίως με ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Στ. Κομνηνό, η οικονομική διευκόλυνση των καταναλωτών ήταν το βασικό κίνητρο της αλλαγής, καθώς το μέτρο ισχύει εδώ και 30 χρόνια, απλώς δεν εφαρμοζόταν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top