ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ για την ανακοίνωση των υποχρεωτικών μεταθέσεων 4.600 καθηγητών

Απειλούν ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία- Στα δικαστήρια τα πανεπιστήμια

Σε... αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των υποχρεωτικών μεταθέσεων 4.600 ατόμων από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Τα σχετικά ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν το βράδυ της Δευτέρας ή -το πιθανότερο- την Τρίτη, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί 5.750 αιτήσεις για μεταθέσεις.

Στην συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών που δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1.000 άτομα (απο 12.000 σχετικές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας θα κάνει εφέτος ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις στα σχολεία και εκπρόσωποι του υπολογίζουν ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τα 2.500 άτομα.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ επιμένει ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου, ακόμα κι αν γίνει επιστράτευση καθώς αμφισβητεί τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.


Στα δικαστήρια τα πανεπιστήμια

Εν τω μεταξύ στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης η κατάσταση είναι αρκετά έκρυθμη λίγε πριν ανακοινωθούν οι λίστες με την διαθεσιμότητα των 1.700 διοικητικών τους υπαλλήλων γεγονός που αναμένεται ότι θα αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης στην Σύνοδο πρυτάνεων που αρχίζει την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, στην Κέρκυρα.

Ήδη η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ για το ίδιο θέμα την Τρίτη συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top