Μπακλαβάς ο Μεγαλοπρεπής!!!!

Τουρκία και Ελλάδα έβγαλαν μαχαίρια για χάρη του!

Μπακλαβάς ο Μεγαλοπρεπής!!!!

​Τούρκικο σίριαλ θυμίζουν οι προσπάθειες των γειτόνων μας να διεκδικήσουν κάθε τι ελληνικό!!! Μετά τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και τους κουραμπιέδες, οι φίλοι μας οι Τούρκοι επανέρχονται στην «πατρότητα» του παραδοσιακού μας μπακλαβά, υποστηρίζοντας για ακόμη μια φορά πως πρόκειται για ένα καθαρά τουρκικό προϊόν!

Η νέα μπακλαβό-επίθεση των Τούρκων στηρίζεται στο επιχείρημα πως η πατρίδα του γλυκού του ταψιού είναι η πόλη Γκαζιαντέπ που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας !!! Οι Τούρκοι διαφημιστές υποστηρίζουν πως το παλαιότερο όνομα της πόλης είναι «μπακλαβάς του Αντέπ» και άρα η Τουρκία έχει το δικαίωμα να κατοχυρώσει το γλυκό ως δική της εθνική πατέντα!!

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε το αίτημα της εν λόγω πόλης στην επίσημη εφημερίδα των Βρυξελλών, κάτι που συνιστά ακόμη ένα βήμα για την οριστικοποίηση της κατοχύρωσης του γλυκού της.

Με τον τίτλο «Η Τουρκία έβαλε γκολ στην Ελλάδα» η «Hürriyet» αναφέρεται στην προέλευση του απίστευτου γλυκού τονίζοντας οι Τούρκοι υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια πως ο μπακλαβάς είναι δικό τους!

baklavas.jpg

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε, τελικά, την εξέταση του θέματος τέσσερα χρόνια μετά την αίτηση που υποβλήθηκε για πρώτη φορά από την πόλη Γκαζιαντέπ, έπειτα από έντονη διαμάχη με την ελληνική πλευρά για την πατρότητα του μπακλαβά!

Η δημοσίευση της αίτησης στην επίσημη εφημερίδα της Κομισιόν ανοίγει το δρόμο για την έναρξη του δεύτερου μέρους της διαδικασίας για την κατοχύρωση, η οποία περιλαμβάνει αναμονή τριών μηνών για πιθανή κατάθεση ενστάσεων πριν από την επίσημη χορήγηση αναγνώρισης

Το σίγουρο είναι πως αν σήμερα ζούσε ο Σουλεϊμάν, θα ζητούσε να αποκεφαλίσουν , όποιον υποστήριζε πως ο μπακλαβάς έχει ελληνική προέλευση !!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top