Εκβίαζαν ανηλίκους με άσεμνο υλικό-Εξιχνιάσθηκαν δυο ακόμα υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για να προστατέψετε τα παιδιά σας

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον δυο ημεδαποί δράστες, ένας 25χρονος από τη Μεσσηνία και ένας 28χρονος από τη Θεσσαλονίκη, που εκβίαζαν ανηλίκους, με άσεμνο υλικό.

Οι δυο δράστες, είχαν καταφέρει να πείσουν μια 17χρονη ημεδαπή και έναν 15χρονο ημεδαπό αντίστοιχα, να τους στείλουν βίντεο και φώτο με άσεμνο περιεχόμενο, μέσω Διαδικτύου. Στη συνέχεια, τους απειλούσαν πως θα τα "ανεβάσουν" στο Ιντερνετ.

Και στις δυο περιπτώσεις, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όπου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και κατασχέθηκαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης και σκληροί δίσκοι.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ Τ΄ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ:

•Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον Η/Υ σας σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να επιβλέπετε το παιδί σας, χωρίς το ίδιο να αισθάνεται ότι ελέγχεται.

• Κάντε την πλοήγηση στο Internet μία οικογενειακή δραστηριότητα. Χρησιμοποιείστε τον H/Υ μαζί με τα παιδιά σας.

• Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρ��ουν όταν συνομιλούν με αγνώστους μέσω chatrooms.

• Συζητήστε με τα παιδιά σας για θέματα ασφάλειας (επικοινωνία με επικίνδυνα άτομα, πρόσβαση σε sites με βλαβερό περιεχόμενο) που προκύπτουν από την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

• Διδάξτε τους να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδειά σας (επίθετο, όνομα ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, οικογενειακό εισόδημα, ακόμα και ωράρια σχολείου ονόματα φίλων κ.λπ.) και να μην χρησιμοποιούν την κάρτα σας.

• Μην επιτρέπετε ποτέ στα παιδιά σας να συναντηθούν με άτομα που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου.

• Διδάξτε τα επίσης, να αρνούνται από μόνα τους να συναντηθούν προσωπικά με άτομα που έχουν γνωρίσει στο Διαδίκτυο. Εξηγήστε τους ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να εί��αι επικίνδυνοι.

• Χρησιμοποιείστε τα λεγόμενα «φίλτρα» που είναι ειδικά προϊόντα λογισμικού με σκοπό την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε μη επιθυμητές θέσεις «sites» (βία, πορνογραφία).

• Ελέγξτε το περιεχόμενο οπτικοακουστικού υλικού, όπως CDs, δισκέτες κ.α., που αγοράζουν τα παιδιά σας ή ανταλλάσουν με τους φίλους τους.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461

• Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top