Ο στρατιώτης Μάνινγκ λέει: «Είμαι η Τσέλσι και είμαι γυναίκα»!

Ο 25χρονος ζητά να ξεκινήσει ορμονική θεραπεία

​«Είμαι η Τσέλσι Μάνινγκ»: Με αυτή τη φράση και ένα μήνυμα που διαβάστηκε ��την ενημερωτική εκπομπή «Today's Programme» του NBC, ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ μετατοπίζει ανατρεπτικά το ειδικό βάρος της καταδίκης του (35 χρόνια κάθειρξη) για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων εγγράφων στην αμερικανική ιστορία, προτάσσοντας το θέμα της αλλαγής φύλου.

«Θέλω όλοι να μάθετε ποιος πραγματικά είμαι από παιδί. Είμαι η Τσέλσι και είμαι γυναίκα» έγραφεο 25χρονος στρατιώτης, ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα ορμονική θεραπεία μέσα στις στρατιωτικές φυλακές, καλώντας ταυτόχρονα τους υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν το νέο γυναικείο του όνομα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ερωτικός προσανατολισμός του Μάνινγκ έρχεται στο προσκήνιο, καθώς από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι «το προσωπικό του πρόβλημα, που δεν αντιμετωπίστηκε όσο ήταν στο στρατό, τον υπέβαλε σε αφόρητη ψυχολογική πίεση», ενώ ψυχίατροι που τον εξέτασαν κατέθεσαν ότι έχει διαταραχή φύλου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, παρουσιάστηκαν ως στοιχεία ηλεκτρονικά μηνύματα που είχε στείλει σε ανωτέρους του στο στρατό, με φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται ντυμένος γυναίκα με ξανθιά περούκα, γράφοντας: «Το θέμα μου γίνεται όλο και πιο δύσκολο».

Οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι ενώ ο στρατός γνώριζε για «τις δυσκολίες του, επέτρεψε να παραμείνει στο Ιράκ ως αναλυτής πληροφοριών και να διατηρήσει την πρόσβαση σε απόρρητο υλικό».

«Οι ένοπλες δυνάμεις δεν προσφέρουν ορμονική θεραπεία ή επεμβάσεις αλλαγής φύλου» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού, ενώ πηγές της στρατιωτικής φυλακής Φορτ Λίβενουορθ, στην οποία αναμένεται ο 25χρονος, δηλώνουν ότι δεν μπορεί να έχει ειδική συμπεριφορά και ότι θα αντιμετωπιστεί όπως «όλοι οι στρατιώτες που εκτίουν ποινές».

Η νέα ξεκάθαρη επιλογή στην υπερασπιστική γραμμή του Μάνινγκ πυρ��δοτεί τις εκτιμήσεις ότι οι συνήγοροί του, που ήδη προετοιμάζουν αίτημα αποφυλάκισής του προς τον Αμερικανό πρόεδρο, θα ζητήσουν τη μεταφορά από τις στρατιωτικές σε ομοσπονδιακές φυλακές για να έχει την ψυχολογική υποστήριξη και ορμονική θεραπεία που ζητεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top