ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ το 50% των καταθέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης από το υπουργείο Οικονομικών

Διότι δεν είχε καταβάλει χαρτόσημο για 17 ολόκληρα χρόνια

​Το υπουργείο Οικονομικών δέσμευσε το 50% των χρημάτων που βρίσκονται στους λογαριασμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά από φορολογικό έλεγχο που έκανε η ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και προέκυψε πως ο Δήμος δεν έχει καταβάλει χαρτόσημο για 17 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1993 έως το 2010!

Μετά τη δέσμευση των δημοτικών λογαριασμών, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος για στάση πληρωμών του Δήμου προς τους προμηθευτές πάσης φύσεως.

Η συνολική αξία των μη καταβεβλημένων χαρτοσήμων ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η σχετική έρευνα διήρκεσε 1,5 χρόνο.

Σε μία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Γιάννης Μπουτάρης μετέβη στην Αθήνα όπου και συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, με τους δύο άνδρες να σκοπεύουν στην διευθέτηση του ζητήματος εντός της επόμενης εβδομάδας.

Το εν λόγω χαρτόσημο καταβάλλεται για ενοίκια που λαμβάνει ο Δήμος και για τις διαφημίσεις που υπάρχουν στους δημοτικούς χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top