Συναγερμός στον Ψαθόπυργο: Επιδρομή ψύλλων - Εκκενώθηκαν σπίτια

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει άμεσα απεντόμωση

Συναγερμός στον Ψαθόπυργο: Επιδρομή ψύλλων - Εκκενώθηκαν σπίτια

​To μπελά τους βρήκαν οι κάτοικοι στην παραλία του Ψαθοπύργου από την επιδρομή ψύλλων.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, εστία «αναπαραγωγής» των ψύλλων που προκαλούν σοβαρά προβλήματα αποτελεί ένα ακαθάριστο οικόπεδο στην παραλιακή ζώνη, με αποτέλεσμα τη συνάθροιση των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Η ταχύτατη αναπαραγωγή του παράσιτου έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, ενώ ήδη χρειάστηκε να εκκενωθούν δύο διαμερίσματα, τα οποία γειτνιάζουν με το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Όταν δε, οι κάτοικοι επικοινώνησαν με το Δήμο προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης πριν αυτή λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι ψύλλοι εισβάλουν σε όλα τα σπίτια του χωριού, η απάντηση που έλαβαν είναι πως «ο Δήμος δεν ασχολείται με ψύλλους».

Προφανώς όμως, ο Δήμος θα έπρεπε να είχε ασχοληθεί ήδη με το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» του χωριού, παραμένει ακαθάριστο και εκτός από τους ψύλλους, εγκυμονεί κινδύνους και για την πρόκληση πυρκαγιάς.

Σε κάθε περίπτωση όταν εισβάλλουν οι ψύλλοι στο σπίτι σας είναι πάρα πολύ αργά για τα περισσότερα προληπτικά μ��τρα.

Από τα τέσσερα στάδια του ψύλλου (αυγό, προνύμφη, χρυσαλίδες, ενήλικες) τα αυγά και οι προνύμφες αποτελούν περίπου 80% του συνολικού πληθυσμού ψύλλων σε ένα μολυσμένο σπίτι.

Περίπου 20% του πληθυσμού αποτελείται από τους ενηλίκους. Τα καλύτερα προγράμματα καταπολέμησης παρασίτων επικεντρώνονται στην μείωση του πληθυσμού των ανώριμων ψύλλων παρά των ενηλίκων.

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει άμεσα απεντόμωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει επιπτώσεις και στον τουρισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top