Απίστευτο: Νέο μπλακ άουτ στη Σαντορίνη- Χωρίς ρεύμα το νησί

Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ

Πρώτη ανάρτηση: 21/08/2013 09:49​

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία της προηγούμενης εβδομάδας, για ακόμη μία φορά η Σαντορίνη έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 8:30 έως τις 10.30 το πρωί καθώς σημειώθηκε νέο black out!

Ο δήμαρχος του νησιού, Ν. Ζώρζος , είπε ότι το πρωί της Τετάρτης έγινε και πάλι γενική διακοπή σε όλο το νησί και υποστήριξε το πρόβλημα προέκυψε από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο, έξω από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής.

Αργότερα με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ενημέρωσε ότι αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα που άφησε για μια ακόμη φορά φέτος το καλοκαίρι χωρίς ρεύμα την Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει: «Σε συνέχεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΔΕΗ και με αφορμή το έκτακτο συμβάν της σημερινής διακοπής της ηλεκτροδότησης στη Θήρα, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Στις 8:32 πμ σήμερα Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, άνοιξε ο διακόπτης της γραμμής του δικτύου (R 240) της Θήρας -ενώ είχαν προηγηθεί χειρισμοί, προκειμένου να εγκατασταθούν άλλα 5MW φορητής εφεδρικής ισχύος- με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία στο Ηλεκτρικό Σύστημα και να λειτουργήσουν τα συστήματα προστασίας του Σταθμού παραγωγής, προκαλώντας προσωρινή ολική σβέση. Άμεσα, από την εκδήλωση του συμβάντος, ξεκίνησαν οι εργασίες σταδιακής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, που εκτελέσθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως προβλέπεται με βάση τις διεθνείς τεχνικές για ανάλογες περιπτώσεις, για να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης περίπου στις 10:20 πμ.
Η εκδηλωθείσα βλάβη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την Τρίτη 13 Αυγούστου, ο οποίος διαθέτει συνολική διαθέσιμη ισχύ 40 MW και η οποία, μετά και την εγκατάσταση των προαναφερθέντων MW, θα ανέλθει στα 45MW, η οποία καλύπτει πλήρως ακόμη και τη μεγαλύτερη αιχμή ζήτησης ρεύματος και επιτρέπει τη διαθεσιμότητα ικανού αριθμού εφεδρικών γεννητριών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top