ΑΠΘ: Λένε «ΟΧΙ» στη διαθεσιμότητα!

Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

​Μετά από συνεδρίαση που είχε η σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισ�� να πει «Όχι» στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας του προσωπικού και μάλιστα θα επιδιώξει και συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κύριο Αρβανιτόπουλο!

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «το ΑΠΘ δεν έχει σήμερα πλεονάζον διοικητικό προσωπικό, που θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα», επισημαίνοντας και τη μη αναπλήρωση των 81 υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΔΕ) που αποχώρησαν πρόσφατα με τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα.

Μάλιστα το ΑΠΘ έχει ήδη ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας «την κάλυψη των αναγκών του για 382 διοικητικούς υπαλλήλους», που έχουν ήδη συμπεριληφθεί στις καταστάσεις των προς κάλυψη θέσεων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μη συμπεριλαμβανομένων των 130 θέσεων φυλάκων και των 204 θέσεων καθαριότητας, «που απαιτούνται προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί το ΑΠΘ από τις εργολαβίες».

Ακόμα στο ψήφισμά της η σύγκλητος αναφέρει: «η αναλογία διοικητικού προσωπικού προς ενεργούς φοιτητές, ενώ για το ΑΠΘ είναι 1:100, για τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης είναι τουλάχιστον 10 φορές καλύτερη». Τονίζει ότι έχει σε σημαντικό βαθμό προχωρήσει την αξιολόγηση και την εσωτερική αναδιάρθρωση προσωπικού και υπηρεσιών του πανεπιστημίου, ώστε να λειτουργεί «έστω και με το ελλείπον προσωπικό» και επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να αποδεχτεί κανένα μέτρο, που υποβαθμίζει την ποιότητα του ακαδημαϊκού του έργου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top