ΣΚΑΝΔΑΛΟ στη ΔΕΗ μετά τα μπλακ άουτ

Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για σκανδαλώδεις συμβάσεις

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στη ΔΕΗ μετά τα μπλακ άουτ

Μετά τα καλοκαιρινά μπλακ άουτ στην Σαντορίνη ήρθε στο φως ένα σκάνδαλο που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης από τον περασμένο Αύγουστο.

Πέρυσι το καλοκαίρι διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν διάφορες συμβάσεις εξαιρετικά υψηλού ύψους, γύρω στα 3.000.000 ευρώ για την συντήρηση μηχανημάτων της ΔΕΗ.

Τότε παρενέβη η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου και ανέλαβε να ερευνήσει αν αυτές οι συμβάσεις είναι νόμιμες κι αν έχει ζημιωθεί το Δημόσιο.

Στο διάστημα αυτό η εισαγγελέας έχει κάνει και επιτόπιες έρευνες σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και έχει ζητήσει και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κυρίως των εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το σκάνδαλο αυτό έφερε στο φως το περιοδικό HOT DOC αναφέροντας ότι το πρόβλημα ηλεκτροδότησης προκλήθηκε εξαιτίας των δύο μηχανών 8 ΜW τύπου Wartsila, οι οποίες τοποθετήθηκαν στο σταθμό την τελευταία οκταετία και η λειτουργία τους ήταν εξαρχής προβληματική.

To HOT DOC είχε αποκαλύψει εδώ και ένα περίπου χρόνου το θέμα με τις ''σκανδαλώδεις'' γεννήτριες. Η εταιρεία Wartsila εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ουσιαστικά μονοπώλιο στη συντήρηση των μηχανών αυτού των τύπου των οποίων μάλιστα τυγχάνει και κατασκευάστρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΗΟΤ DOC οι εν λόγω μηχανές παρουσίαζαν συνεχώς βλάβες και προβλήματα γεγονός που άφηνε πολλές υπόνοιες για το πως γίνονται οι συντηρήσεις, καθώς επίσης και για την αναγκαιότητά τους.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top