«Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει»

Σοκάρουν οι οδηγίες της ΟΣΥ προς τους ελεγκτές για τους λαθρεπιβάτες

«Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει»

​Μετά τον θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη που πήδηξε έξω από τρόλεϊ το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι συγκλονίζουν το Πανελλήνιο οι οδηγίες της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) προς τους ελεγκτές.

Οι συμβουλές που τους δίνουν προκαλούν πραγματικά εντύπωση.

Διαβάστε τις οδηγίες προς τους ελεγκτές:

«Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει. Αυτό επιβραβεύει τη συμπεριφορά του και μαθαίνει σε αυτόν και σε άλλους ότι ο καβγάς είναι ο τρόπος για να πάρουν αυτό που θέλουν», συμβουλεύει το εγχειρίδιο τους ελεγκτές!

Μάλιστα συνεχίζουν λέγοντάς τους να επιμένουν και να μην εμπλέκονται συναισθηματικά: «Μην παίρνεις τις φωνές και τις αγριάδες των παραβατών προσωπικά. Μην εμπλέκεσαι συναισθηματικά! Όταν τον αφήσεις να βρει το κουμπί σου έχεις χάσει. Θέλει να σε εκνευρίσει επειδή νομίζει ότι θα του δώσεις αυτό που θέλει για να τον ξεφορτωθείς».

«Αντιμετώπισέ το σαν πρόκληση για να δεις πόσους εκνευρισμένους παραβάτες μπορείς να τους κάνεις να σκεφτούν λογικά»

«Σκέψου άμεσα βασισμένος στο ένστικτό σου αν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Μάθε να προβλέπεις πιθανή επιθετική συμπεριφορά παρατηρώντας τη μη λεκτική επικοινωνία και την εικόνα του, όπως σφιχτές γροθιές, σφιγμένα χείλη, τρεμάμενος τόνος φωνής, τεταμένη στάση σώματος, ξαναμμένα ρουθούνια, γκριμάτσες, ορθάνοιχτα μάτια.»

«Ακόμη κι αν δεν είναι μεθυσμένος μη διστάσεις να καλέσεις την Αστυνομία αν νιώσεις ότι απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα»,

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια το γεγονός ότι πουθενά δεν υπάρχει οδηγία για το πώς να αντιμετωπίσουν έναν άνεργο πολίτη που πραγματικά δεν έχει χρήματα να πάρει ένα εισιτήριο και θέλει να μετακινηθεί. Προφανώς θα πρέπει να τον αναγκάσουν να πάει ...με τα πόδια!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top