Θάσος: Δύσκολη νύχτα-Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Δημητρόπουλο

Θά��ος: Δύσκολη νύχτα-Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

​Πρώτη ανάρτηση: 17/08/2013 00:09

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Καλλιράχη Θάσου.

Αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ το σώμα της πυροσβεστικής έχει επικεντρωθεί στην προστασία των οικισμών της Καλλιράχης και των Μαριών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, η φωτιά έχει κάψει περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες στρέμματα δάσους με πεύκα και πλατάνια.

Η πρόσβαση προς το σημείο της φωτιάς είναι πολύ δύσκολη, καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή. Για αυτό τον λόγο, στο νησί έφτασαν ερπυστριοφόρα οχήματα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, των ιδιωτών του νησιού και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται σε επιφυλακή.

Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα της πυροσβεστικής με 52 πυροσβέστες και 59 άτομο πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Patrastimes.gr, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 20:30 στην περιοχή Δημητρόπουλο του Αιγίου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από καλαμιές και πήρε γρήγορα διαστάσεις. Στο σημείο επιχείρησαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Αιγίου και 2 οχήματα από την Ακράτα.

Η φωτιά έκαψε δάσος και καλλιέργειες, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να την περιορίσουν ώστε να μην επεκταθεί στα σπίτια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top