Σοβαρά τα πράγματα στην Αίγυπτο: Δόθηκε εντολή στην αστυνομία να ρίχνει πραγματικά πυρά!

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις - Στο STAR o πρόεδρος της ελλ. κοινότητας Καΐρου

Σοβαρά τα πράγματα στην Αίγυπτο: Δόθηκε εντολή στην αστυνομία να ρίχνει πραγματικά πυρά!

Πρώτη ανάρτηση: 15/08/2013 20:47

Πολύ σοβαρά είναι τα πράγματα στην Αίγυπτο όπου πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έδωσε εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά.

Η απόφαση ελήφθη μετά την πυρπόληση δύο κυβερνητικών κτιρίων από ισλαμιστές διαδηλωτές, με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις «τρομοκρατικές ενέργειες» των Αδερφών Μουσουλμάνων για να καταστρέψουν τους «πυλώνες του αιγυπτιακού κράτους».

Την ίδια ώρα, επτά στρατιωτικοί έπεσαν νεκροί από πυρά αγνώστων ενόπλων κοντά στην πόλη Ελ Αρίς, στην περιοχή του βορείου Σινά.

Οι νεκροί, πάντως, από τις άγριες συμπλοκές και επιθέσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τους 500, ενώ -όπως σας έχουμε ενημερώσει- θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 6 το πρωί με τη διαφορά ότι θα ισχύσει τελικά από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 8 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Στο STAR o πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου

«Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι σιγά-σιγά θα αρχίσουν τα επεισόδια σε διάφορα σημεία, όπως τα σημερινά. Το αναμενόμενο ήταν να βγει μετά η κυβέρνηση και να πει “θα χρησιμοποιήσω βία στη βία”» αναφέρει στο STAR ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Κάιρο Χρήστος Καβαλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει κίνδυνος σε κάθε αφορμή να γίνουν επεισόδια». «Ελπίζουμε αύριο που είναι Παρασκευή και είναι ημέρα προσευχής οι όποιες εκδηλώσεις των αδερφών Μουσουλμάνων να είναι ειρηνικές» προσθέτει �� κ. Καβαλής.

«Η αδερφότητα των Μουσουλμάνων κάνει σπασμωδικές κινήσεις καθώς βλέπει να χάνει τον αγώνα για την εξουσία και δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα» καταλήγει ο κ. Καβαλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top