Μπλάκ άουτ στη Σαντορίνη: Μέχρι το βράδυ αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Έμεινε στο σκοτάδι εν μέσω τουριστικής περιόδου

Μπλάκ άουτ στη Σαντορίνη: Μέχρι το βράδυ αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Περιορισμένης χρονικής διάρκειας ηλεκτροδότηση των καταναλωτών γίνεται στη Σαντορίνη, μέχρι να επανέλθει πλήρως η λειτουργία του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί τους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών.

Ζητεί εκ νέου «την κατανόηση όλων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών του νησιού μέχρι την τελική αποκατάσταση του προβλήματος».

Μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος, εκτίμησε ότι μέχρι το βράδυ η ηλεκτροδότηση στο νησί θα γίνεται κανονικά, ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε περιοδικά ρεύμα σε όλες τις περιοχές της Σαντορίνης.

Από το μπλακ άουτ δεν έχει επηρεαστεί το αεροδρόμιο του νησιού, καθώς εξυπηρετείται από δικές του γεννήτριες.

Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε όταν από έκρηξη στη μία γεννήτρια προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε και δεύτερη γεννήτρια.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top