Στο σκοτάδι η μισή Σαντορίνη: αποκαθίσταται σιγά σιγά το ρεύμα

Τι γράφουν τα διεθνή μέσα-«Βουλιάζει» το νησί από τουρισμό

Στο σκοτάδι η μισή Σαντορίνη: αποκαθίσταται σιγά σιγά το ρεύμα

​«Συναγερμός» έχει σημάνει στο νούμερο 1 νησί σε τουρισμό στην Ελλάδα, στην Σαντορίνη!

Μετά το ατύχημα που σημειώθηκε σε μονάδα εσωτερικής παραγωγής ρεύματος στο σταθμό της ΔΕΗ, το μισό νησί θα μείνει στο σκοτάδι το βράδυ της Τρίτης!

Μετά την αποστολή γεννητριών τέθηκε σε μερική λειτουργία λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο σταθμός παραγωγής ρεύματος και γίνεται εκ περιτροπής παροχή ενέργειας στο νησί.

Ωστόσο, η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αναμένεται να γίνει την Τετάρτη!

Τα συνεργεία της ΔΕΗ, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια του ατυχήματος.

Μάλιστα πριν από τις 6 το απόγευμα το Αρματαγωγό Χίος αναχώρησε από τον ναύσταθμο με προορισμό τον Πειραιά από όπου και φόρτωσε 13 νταλίκες της ΔΕΗ με τον σχετικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αρματαγωγό θα φτάσει στη Σαντορίνη την Τετάρτη το πρωί στις 7.

Ακόμη, γεννήτριες μεταφέρονται από τη Ρόδο, τουλάχιστον 5 μεγαβάτ, από την Κρήτη και την Πάρο!

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει ότι η άμεση αποστολή γεννητριών στην Θήρα αποτελεί τον κύριο στόχο της εταιρείας για την, κατά το δυνατόν, ταχύτερη ενίσχυση της ηλεκτροδότησης του νησιού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η διαδικασία της αποστολής των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για την επισκευή των σοβαρών βλαβών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Την ίδια ώρα όμως τον γύρο του κόσμου κάνει το γενικό ��πλακ άουτ στο νησί που «βουλιάζει» από τουρίστες.

Τα αμερικανικά δίκτυα ABC και FoxNews, αναφέρθηκαν στη διακοπή ρεύματος, μεταφέροντας, μάλιστα και τις δηλώσεις του δημάρχου Θήρας, Αναστάσιου-Νίκου Ζώρζου πως θα ξεκινούσε σταδιακά η εκ περιτροπής παροχή ρεύματος, ανά περιοχή:

«Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα και τα γραφικά χωριά της που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στους βράχους της. Αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς, που προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του FoxNews.

Ο Guardian έγραψε χαρακτηριστικά ότι οι επισκέπτες του νησιού αναμένεται να δειπνήσουν υπό το φως των κεριών με ζεστή μπύρα, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ. Ανέφερε, πάντως πως η πυρκαγιά κατασβήστηκε άμεσα, κάνοντας λόγο για προσπάθειες να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο νησί το συντομότερο δυνατό.

«Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από την φωτιά», αναφέρει το κείμενο που περιγράφει την Σαντορίνη ως έναν βασικό τουριστικό προορισμό που προσελκύει 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες και είναι γνωστή για την θέα και το ηλιοβασίλεμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top