Αστυνομικοί καταγγέλλουν Λιμενικούς ότι τους εμπόδισαν να κάνουν έλεγχο σε συναυλία του Βέρτη!

Όλα συνέβησαν την Παρασκευή 2 Αυγούστου στη Μυτιλήνη

​Το βράδυ της 2ας Αυγούστου σε συναυλία του Νίκου Βέρτη στη Μυτιλήνη ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με ενέργειές τους φαίνεται ότι απέτρεψαν την πραγματοποίηση ελέγχου στο χώρο.

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, το γεγονός κατήγγειλε εγγράφως ένας αστυνομικός, ενώ μετά από σχετική ενημέρωση την υπόθεση διερευνά επισταμένως το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε πάρει φωτιά από πολλές δεκάδες τηλεφωνήματα-καταγγελίες για τη φασαρία που γινόταν στη περιοχή λόγω της συναυλίας του Νίκου Βέρτη!

Από το Κέντρο στέλνεται περιπολικό της Αστυνομίας, στελέχη της οποίας κατά την άφιξή τους στο χώρο της συναυλίας στο εμπορικό λιμάνι, διαπίστωσαν σειρά παρατυπιών και παρανομιών, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διατάραξη της κοινής ησυχίας μιας ολόκληρης πόλης.

Μεγάλο μέρος του χώρου της συναυλίας έχει μετατραπεί σε υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, με τραπέζια, καρέκλες, γκαρσόνια και μπουκάλια ποτών, δηλαδή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι Αστυνομικοί βρήκαν τον υπεύθυνο και εκείνος τους έδειξε ένα συμβόλαιο ενοικίασης του χώρου από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έναντι 5.000 ευρώ.

Και τότε παρενέβησαν ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που παρευρίσκονταν στο χώρο, με πολιτικά ρούχα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας του, η διαδικασία ελέγχου σταμάτησε και κάθε συνέχειά του απετράπη διότι, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, ο χώρος ανήκει στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος και όχι της Αστυνομίας.

Κάλεσαν δε τα στελέχη του Λ��μενικού Σώματος τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν αμέσως, γιατί, όπως είπαν, τα πάντα έχουν ελεγχθεί και είναι νόμιμα

Οι Αστυνομικοί βέβαια αποχώρησαν, ενημέρωσαν όμως κατ’ αρχάς το κέντρο πως δεν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, μετά από παρέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος τα οποία και κατονόμασαν.

Στη συνέχεια δε, επανήλθαν αναφέροντας γραπτώς όλα τα παραπάνω, κατονομάζοντας επίσης γραπτώς τα ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που απέτρεψαν την πραγματοποίηση ελέγχων στο χώρο της συναυλίας του Νίκου Βέρτη.

Το θέμα όμως δεν τελείωσε εκεί, αλλά προωθήθηκε προς την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, στην οποία και άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ζήτησαν το σύνολο ��ων ενεργειών που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος από την Αστυνομία, καθώς και τη γραπτή αναφορά των αστυνομικών.

Τις επόμενες μέρες, όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν καταθέσεις από τα κατονομαζόμενα ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που φυσικά θα κληθούν να αποδείξουν τι ελέγχους πραγματοποίησε το Λιμενικό Σώμα στο χώρο της συναυλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top