Αποφυλακίζεται η λεγόμενη «θηλυκή συμμορία» του ΙΚΑ Καλλιθέας

Η δίκη θα αρχίσει εκ νέου στις 27 Αυγούστου

​Έως τις 10 Σεπτεμβρίου, που ολοκληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής τους κράτησης των 18 μηνών, αναμένεται να βρεθούν εκτός φυλακής , τα μέλη της –αποκαλούμενης- «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας , που φέρεται ότι μέσω μαϊμού επιδομάτων είχαν προκαλέσει ζημία άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ.

Μαζί τους θα αποφυλακιστούν και οι –επίσης- προφυλακισμένοι σύζυγοι δυο εξ αυτών, αφού πλέον είναι μονόδρομος η έξοδος όλων από τις φυλακές.

Κι αυτό γιατί η ελληνική δικαιοσύνη δεν κατάφερε να εξελίξει γρήγορα τη διαδικασία ώστε να έχει ολοκληρωθ��ί η δίκη τους εντός των 18 μηνών , αλλά βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιό της.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ήδη ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά την αποφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων με αυστηρούς περιοριστικούς όρους λόγω συμπλήρωσης στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 δεκαοκτώ μηνών παραμονής τους στις φυλακές.

Πρόκειται για τις πέντε-προφυλακισμένες- υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας, οι οποίες φέρονται να είχαν συστήσει «θηλυκή συμμορία» και να χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους χωρίς να το δικαιούνται με το αζημίωτο.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκιση τους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη απομάκρυνσης τους από τον νομό Αττικής, της συνεχούς διαμονής τους στην συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και της υποχρεωτικής εμφάνισης τους 6 φορές το μήνα σε Α.Τ.

Η δίκη των οκτώ συνολικά κατηγορούμενων, καθώς στο εδώλιο κάθεται ακόμα μία υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, που είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της, άρχισε στις 22 Ιουλίου 2013 και αυτές τις ημέρες έχει διακόψει λόγω καλοκαιριού.

Πρόκειται να αρχίσει εκ νέου στις 27 Αυγούστου συνεχίζοντας την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας.

Συνολικά έχουν κληθεί πάνω από 60 μάρτυρες και αυτήν την στιγμή από το δικαστηρίου βρίσκεται στην εξέταση της δεύτερης, αρμόδιας ελεγκτού του ΙΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζημία που φέρεται να υπέστη ο ασφαλισ��ικός οργανισμός υπολογίζεται σε πάνω από 11.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενες «ψάρευαν» υποψήφιους για τη χορήγηση επιδομάτων με διάφορους τρόπους πχ σε συνεργασία με ινστιτούτα αισθητικής. Αφού κατάφερναν να εγκριθούν τα επιδόματα κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος, πχ σε μία περίπτωση από επίδομα 15.000 ευρώ, τα 6.000 κράτησε ο δικαιούχος και τα υπόλοιπα η «συμμορία».

Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι μετά τις συλλήψεις τους, είχαν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τις εντυπωσιακές βίλες που διέθεταν. ​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top