Χωρίς ρεύμα η Σαντορίνη: τυλίχτηκε στις φλόγες η ΔΕΗ

Συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης

Χωρίς ρεύμα η Σαντορίνη: τυλίχτηκε στις φλόγες η ΔΕΗ

​Πρώτη ανάρτηση: 13/08/2013 16:19

Φωτιά σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε μονάδα εσωτερικής παραγωγής ρεύματος στο σταθμό της ΔΕΗ στην Σαντορίνη και σύμφωνα με πληροφορίες το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα την σημαντικότερη τουριστική περίοδο του χρόνου!

Τα συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια του ατυχήματος.

Ενδεχομένως να χρειαστεί μεταφορά γεννητριών από την ηπειρωτική Ελλάδα αν δεν υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ζημιάς.

Επίσης, ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού είναι πιθανό να μεταφέρει τελικά γεννήτριες για να ηλεκτροδοτηθεί το νησί.

Το ενδεχόμενο εξετάζεται από το ΓΕΕΘΑ το οποίο προσμετρά όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες προκειμένου τα φορτηγά με τις γεννήτριες να μεταφερθούν με πολεμικό πλοίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ: «λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 12:00 μ.μ. στον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. στη Θήρα, που τροφοδοτεί το σύμπλεγμα των νησιών Θήρας και Θηρασίας προκλήθηκε γενική διακοπή της ηλεκτροδότησης στα εν λόγω νησιά. Η πυρκαγιά έχει ήδη κατασβεστεί και γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατό».

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες του νησιού καθώς και οι κάτοικοι και οι τουρίστες.

Τα ψυγεία δε λειτουργούν χωρίς ρεύμα ενώ τα εστιατόρια δε μπορούν να μαγειρέψουν. Προβλήματα δημιουργούνται και στα ξενοδοχεία του νησιού που είναι γεμάτα τουρίστες!



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top