Αιτωλοακαρνανία: Ένας στους πέντε έπαιρνε παράνομα επίδομα κωφαλαλίας ή τυφλότητας!

Να οι κλέφτες-Δεν πήγαιναν για εξετάσεις για να μην τους καταλάβουν!

​Πάρτι έκαναν αρκετοί κάτοικοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας που έπαιρναν παράνομα επίδομα τυφλότητας και κωφαλαλίας!

Συγκεκριμένα, ένας στους πέντε λάμβανε παράνομα το επίδομα σύμφωνα με επανελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από επιτροπές των ΚΕΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ποσοστό 20,45% των εξετασθέντων, κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επ��δοματούχων κωφαλαλίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκε να λαμβάνει το επίδομα αυτό παράνομα.

Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 44 εξετασθέντων επιδοματούχων, οι εννέα από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα ενώ 35 από αυτούς το δικαιούνταν!

Επίσης, ποσοστό 27,38% των εξετασθέντων, κατά τη ��ιενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων τυφλότητας στο ίδιο νομό, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα. Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 336 εξετασθέντων επιδοματούχων, οι 92 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα ενώ 244 το δικαιούνταν.

Συγχρόνως, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της μη προσέλευσης και της αναβολής εξέτασης περιστατικών τόσο στην περίπτωση των επιδοματούχων κωφαλαλίας -83 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 51%) και 36 περιπτώσεις αναβλήθηκαν (ποσοστό 22,08% στο σύνολο των περιστατικών)- όσο και στην περίπτωση των επιδοματούχων τυφλότητας -266 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 41,56%) και 23 περιπτώσεις αναβλήθηκαν (ποσοστό 3,59% στο σύνολο των περιστατικών). Για λόγους χρηστής διοίκησης, η αρμόδια διεύθυνση θα διεξάγει εκ νέου ελέγχους εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Σε όσους επιδοματούχους δεν προσέλθουν για εξέταση είτε δεν προσκομίσουν τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά θα διακοπεί η καταβολή του επιδόματος.

«Τα ευρήματα των επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας και τυφλότητας και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κατέδειξαν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Ήδη έχουν αποσταλεί τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και έχει διακοπεί η καταβολή του επιδόματος σε όσους το λάμβαναν παράνομα. Δυστυχώς, αδικαιολόγητα μεγάλο ποσοστό δεν προσήλθε στους ελέγχους. Για αυτούς τους επιδοματούχους δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στο πλαίσιο νέου ελέγχου που θα διεξαχθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, να προσέλθουν ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα καταβολής του επιδόματός τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διακοπεί και γι’ αυτούς η χορήγηση του επιδόματος. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, όπως έχουμε δεσμευτεί άλλωστε, ώστε τα επιδόματα να χορ��γούνται αποκλειστικά σε αυτούς που πραγματικά τα δικαιούνται και τα έχουν ανάγκη» δήλωσε ο υπουργ��ς Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top