Προσποιούταν τον πυροσβέστη και έβαζε φωτιές σε δάση!

Χειροπέδες στους εμπρηστές του άλσους Βεΐκου και του Γερακιού Ηλείας!

Προσποιούταν τον πυροσβέστη και έβαζε φωτιές σε δάση!

Χειροπέδες σε δύο άτομα με την κατηγορία των εμπρησμών από πρόθεση πέρασε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρόκειται για έναν 38χρονο, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό στο άλσος Βεΐκου την Παρασκευή, και για έναν 54χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος κατηγορείται για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 7 και 8 Αυγούστου στο Γεράκι Ηλείας.

Ο 38χρονος συνελήφθη λίγο μετά την πυρκαγιά στο άλσος Βεΐκου που σβήστηκε άμεσα και όπως προέκυψε προσποιούταν τον πυροσβέστη ενώ έβαζε φωτιές σε δάση! Ο 38χρονος είχε δώσει τρεις φορές εξετάσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς επιτυχία ενώ κυκλοφορούσε με ένα κόκκινο αυτοκίνητο, στο οποίο είχε τοποθετήσει φάρο της Πυροσβεστικής παριστάνοντας τον πυροσβέστη που εκτελούσε περιπολίες! Στο αυτοκίνητό του, λίγο μετά τη σύλληψη, βρέθηκε ένα μισοάδεια μπιτόνι με βενζίνη.

Ο 54χρονος κτηνοτρόφος συνελήφθη μετά από μαρτυρίες κατοίκων της Ηλείας που τον είχαν δει σε μηχανάκι να κινείται ύποπτα σε περιοχές που αργότερα έμπαιναν φωτιές. Εκτός από το Γεράκι Ηλείας, εξετάζεται τυχόν συμμετοχή του σε άλλες πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top