ΦΩΤΟ: σχεδόν ένα χωριό ακατοίκητο από τον σεισμό

Πάνω από 220 μετασεισμοί στη Φθιώτιδα – τι λένε οι επιστήμονες

ΦΩΤΟ: σχεδόν ένα χωριό ακατοίκητο από τον σεισμό

Σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό έχει χαρακτηριστεί «κόκκινο» από τον σεισμό της Τετάρτης στη Φθιώτιδα. Την ώρα που η γη συνεχίζει να «χορεύει», οι κάτοικοι παραμένουν ανάστατοι, τεχνικά κλιμάκια ελέγχουν τα κτίρια και οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, παρακολουθώντας την μετασεισμική ακολουθία.

1959994.jpg

Συνολικά, περίπου 300 σπίτια έχουν υποστεί ζημίες στους δήμους Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και Αμφίκλειας – Ελάτειας, με 87 από αυτά να έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα. Οι μεγαλύτερες ζημιές εστιάζονται στο δημοτικό διαμέρισμα Ρεγγίνι, όπου από τα κτήρια που έχουν ελεγχθεί, έχει χαρακτηριστεί «κόκκινο» σχεδόν το 80%!

1960001.jpg

Οι έλεγχοι των κλιμακίων μηχανικών συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Δευτέρα, ενώ ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρέθηκε στην περιοχή, προανήγγειλε επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποζημίωση των πληγέντων.

1960005.jpg

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι παραμένουν ανάστατοι, καθώς έχουν εκδηλωθεί περισσότεροι από 220 μετασεισμοί. Οι περισσότεροι είναι μεταξύ 2 και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο, γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί καθώς ο σεισμός είναι επιφανειακός.

1959420.jpg

Οι επιστήμονες τονίζουν πως η σεισμική ακολουθία παρακολουθείται και μέχρι στιγμής δεν προκαλεί ανησυχία, ενώ ο διευθυντής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Νικήτας Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι αυτός ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης.

«Όπως εξελίσσεται η δραστηριότητα, έχει φύγει μία τεράστια ποσότητα ενέργειας και αυτό είναι κάτι θετικό», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, προσθέτοντας πως τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές ήταν κυρίως παλιές κατασκευές.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε στο κεντρικό δελτίο του Star ο κ. Χουλιάρας!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top