ΣΟΚ: Στην κατοχή εταιριών τα... προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων φορολογούμενων

Βαριά "καμπάνα" στην Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων

Βαριά «καμπάνα» χτύπησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για διαρροή δεδομένων.

Η Αρχή επέβαλλε το ανώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο, ύψους 150.000 ευρώ, επειδή, σύμφωνα με την απόφαση, παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε σε διαρροή δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Όπως εξηγείται στην απόφαση η ΓΓΠΣ δεν διαθέτει κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή αθέμιτης πρόσβασης και διάδοσης των δεδομένων, καθώς και μέτρα για την ανίχνευση και διερεύνηση τυχόν περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων!!!

Ως εκ τούτου, η Αρχή κάλεσε, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να λάβει τα αναφερόμενα στην Απόφαση μέτρα και να την ενημερώνει για την πορεία υλοποίησής τους.

Όπως ήδη ενημέρωσε η Αρχή, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι κάποιες εταιρίες εμπορίου είχαν στην κατοχή τους μεγάλο πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη ΓΓΠΣ ως πηγή προέλευσης των δεδομένων!

Οι εταιρίες είχαν στην κατοχή στοιχεί φορολογικών δηλώσεων, αριθμούς φορολογικών μητρώων, στοιχεία των σημειωμάτων περαίωσης και στοιχεία τελών κυκλοφορίας οχημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top