Κάηκαν πέντε σπίτια στον Μαραθώνα - Εκκενώθηκε ο οικισμός "Αύρα"

Δύο ακόμα φωτιές σε Θεσσαλονίκη και Άμφισσα

Κάηκαν πέντε σπίτια στον Μαραθώνα - Εκκενώθηκε ο οικισμός "Αύρα"

Πρώτη ανάρτηση: 05/08/2013 16:49

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται την τελευταία ώρα η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στον Μαραθώνα και πήρε τραγικές διαστάσεις προκαλώντας καταστροφές σε τουλάχιστον πέντε σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κατέκαψε δασική έκταση στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων ξέφυγε από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι τον οικισμό «Αύρα», όπου «έγλειψε» τις αυλές σπιτιών και προκάλεσε καταστροφές. Ο οικισμός εκκενώθηκε προληπτικά.

Η φωτιά έχει περιοριστεί με τις προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά και των κατοίκων, οι οποίοι με κουβάδες και λάστιχα συνέβαλλαν όσο μπορούσαν.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από… τρακάρισμα, όταν τζιπ του λιμενικού έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ και από την σύγκρουση πήρε φωτιά η μηχανή.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Άμφισσα, στην περιοχή Σερνικάκι, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βγει εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες αιωνόβιες ελιές.

Στο σημείο επιχειρούν 19 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη, οκτώ ιδιωτικές υδροφόρες και τρία μηχανήματα του Στρατού.

Άλλη μια φωτιά ξέσπασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκε σε μάντρα αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top