Σταϊκούρας-Μιχελάκης προς Δήμους: αυξήστε τα τέλη αν δεν σας φτάνουν τα έσοδα!

Έρχονται κι άλλες αυξήσεις για τους ταλαίπωρους από τα χαράτσια πολίτες;

Σταϊκούρας-Μιχελάκης προς Δήμους: αυξήστε τα τέλη αν δεν σας φτάνουν τα έσοδα!

Ενώπιον του σοβαρού ενδεχομένου να τους περιμένουν κι άλλες αυξήσεις βρίσκονται οι πολίτες ύστερα από την κοινή υπουργική απόφαση την οποία εξέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ενόψει της την κατάρτισης των προϋπολογισμών των Δήμων για το 2014.

Το μήνυμα της υπουργικής απόφασης είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι δήμαρχοι πρέπει να αυξήσουν τα ανταποδοτικά τέλη εάν δεν τους επαρκούν τα έσοδα.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που τα εισπραττόμενα έσοδα των δήμων εφέτος δεν καλύψουν τη δαπάνη της ανταποδοτικής υπηρεσίας (ύδρευσης, καθαριότητας, φωτισμού, κλπ), τότε το μη καλυπτόμενο ποσόι θα ρέπει να συνυπολογιστεί στην απόφαση καθορισμού του ύψους των τελών για το 2014, οδηγώντας στην αύξησή τους.

Με την ίδια απόφαση καλούνται οι Δήμοι να περιορίσουν υπερωρίες, μετακινήσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλλά και βοηθήματα προς οικονομικά αδύνατους στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Επίσης, οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπι��η μόνον των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται αφού εξαντληθούν τα περιθώρια αξιοποίησης του προσωπικού εντός του ωραρίου εργασίας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top