Κρανίου τόπος το Μαρκόπουλο. Συνελήφθησαν τρεις για εμπρησμό

Έκαναν εργασίες με τροχό και κατέκαψαν την περιοχή

Κρανίου τόπος το Μαρκόπουλο. Συνελήφθησαν τρεις για εμπρησμό

Πρώτη ανάρτηση: 03/08/2013, 08:34

Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν από τους άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή το μεσημέρι στο Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής πρόκειται για τους Α.Π.57 χρόνων, Σ.Γ. 35 χρόνων και ο D.S. 50 χρόνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι τρεις άνδρες πραγματοποιούσαν εργασίες στον προαύλιο χώρο σούπερ μάρκετ στην περιοχή, χρησιμοποιώντας τροχό. Απο τις σπίθες προκλήθηκε η πυρκαγιά που γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Οι πυροσβέστες έδιναν όλη νύχτα μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

fotia8.jpg

Αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, αν και στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

fotia4.jpg

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή στις 14:00 το μεσημέρι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και λόγω των ισχυρών ανέμων κατευθύνθηκε προς το δάσος του Κουβαρά και τον Ιππόδρομο.

fotia6.jpg
Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών, γλύφοντας τις στέγες και τις βεράντες τους, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Στην περιοχή επιχειρούσαν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δέκα οχήματα των ΟΤΑ και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

fotia2.jpg

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο

Πολύ μεγάλος είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

fotia3.jpg
Οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Νότια Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία.

fotia1.jpg

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top