Κρήτη: Το δικαστήριο αποφάσισε τη διαγραφή όλων των χρεών της προς τράπεζες

Aπόφαση σταθμός για δανειολήπτρια

100 % "κούρεμα " του χρέους της, αποφάσισε για υπερχρεωμένη δανειολήπτρια, με σοβαρά προβλήματα υγείας , με την υπαρ 4/2013 απόφαση που εξέδωσε, το Ειρηνοδικείο Βάμου Αποκορώνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η δανειολήπτρια είναι μέλος: "πρόκειται για μια Πρωτοφανή απόφαση, για μια απόφαση "Σταθμό" που μέχρι σήμερα σαν και αυτή λίγες αποφάσεις έχουν παρθεί από τα Ειρηνοδικεία της Χώρας, για απόφαση που δικαιώνει την πραγματική ουσία του ν.Κατσέλη, για μια απόφαση, που τονίζει το εις βάθος κοινωνικό πρόσωπο του και ακόμα μια απόφαση, που δίνει την ελπίδα στους ανθρώπους της φτώχειας, της ανέχειας και της αρρώστιας να βρουν την " όαση " της ζεστασιάς και της ελπίδας, βεβαίως και με την συνδρομή των Ελλήνων δικαστών, που με την συνδρομή τους υλοποιείται προς θετική κατεύθυνση η υπάρχουσα Νομοθεσία, αλλά και δίνεται η πρέπουσα "ανάσα" για τους χειμαζόμενους από τη οικονομική κρίση δανειολήπτες.

Η δανειολήπτρια είναι έγγαμη, 68 ετών ,μητέρα ενός ενηλίκου τέκνου ,εργαζόταν ως κομμώτρια αλλά λόγω σοβαρής ασθένειας ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί και σήμερα είναι συνταξιούχος γήρατος, από τον Ο.Α.Ε.Ε, με σύνταξη 515 ευρώ/μήνα που αποτελεί το μοναδικό της εισόδημα. Ο σύζυγός της είναι αγρότης , της ίδιας ηλικίας , με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, ο οποίος έχει στην κυριότητα του μια οικία 97 τ.μ, στην οποία διαμένει με την σύζυγο του, ακόμα έχουν στην κυριότητά τους κατά 50% έκαστος ,ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

Το χρέος της δανειολήπτριας σε τέσσερις τράπεζες, ανερχόταν σε 104.531,05 ευρώ και "κουρεύτηκε" από το Ειρηνοδικείο Βάμου, κατά 100% Οριστικά, χωρίς επαναπροσδιορισμό δίκης".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top