Έτσι έκλεβε το Δημόσιο και έκανε βίλες η θηλυκή συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας!

Είχαν δώσει 8 επιδόματα τοκετού σε μια γυναίκα μέσα σε 1 χρόνο…

Έτσι έκλεβε το Δημόσιο και έκανε βίλες η θηλυκή συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας!
Ασύλληπτα είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τον έλεγχο που γίνεται στο ΙΚΑ Καλλιθέας! Η θηλυκή συμμορία που εκταμίευε από την υπηρεσία ψεύτικα επιδόματα είχε καταφέρει για οκτώ τουλάχιστον χρόνια να κρύψει τα ίχνη της..Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ήταν ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας.

«Αυτή η πολύκροτη υπόθεση αποτελεί για εμάς αφετηρ��α απόλυτου ελέγχου κάθε παραβατικής συμπεριφοράς. Την υπόθεση αυτή θα την πάμε μέχρι το τέρμα.» σημείωσε.

Στο φως τα μαϊμού επιδόματα

Η επιθεωρήτρια που διενεργεί τον έλεγχο κατέθεσε στο δικαστήριο απίστευτες περιπτώσεις παροχής μαϊμού επιδομάτων. Μόνο θαύμα της φύσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περίπτωση ασφαλισμένης που φέρεται να έλαβε τρία επιδόματα τοκετού σε διάστημα 11 μηνών, σα να γέννησε δηλαδή τρεις φορές σε λιγότερο από ένα χρόνο.


Σε άλλη περίπτωση, ασφαλισμένος, 9 μέλη της οικογένειάς του και 4 υπάλληλοί του φέρεται να έλαβαν παράνομα, χωρίς δικαιολογητικά συνολικά 761.000 ευρώ για παροχές νοσηλείας!

Άλλη περίπτωση αφορά ασφαλισμένη που πήρε οκτώ επιδόματα τοκετού και μητρότητας! Στον έλεγχο που διενεργήθηκε φαίνεται να έχει γεννήσει τον Ιούλιο, τον Οκτώβριο, τον Ιανουάριο, ξανά τον επόμενο Οκτώβριο, ξανά τον Νοέμβριο και τέλος τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου! Σε κάποιες περιπτώσεις έκανε και δίδυμα..αφού έπαιρνε τα διπλά λεφτά! Σύνολο 70.000 ευρώ!

Σε τρίτη περίπτωση γυναίκα γέννησε στις 7 Ιουλίου, αλλά έπαιρνε από τις 4 Ιουλίου επίδομα νοσηλείας για το υποτιθέμενο μωρό, το οποίο νοσηλευόταν στην εντατική. Για κάθε ημέρα στη μονάδα έβαζε στην τσέπη της 300 ευρώ. Στην πραγματικότητα ήταν άτεκνη! Κάπως έτσι η ζημία για το ΙΚΑ έφτασε τα 11 εκατ. ευρώ!


Έκαναν βίλες ζημιώνοντας το δημόσιο

Πολυτελείς βίλες, τζιπ μεγάλου κυβισμού και χιλιάδες ευρώ σε μετρητά είναι όσα απέκτησαν οι γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Τα ψεύτικα επιδόματα δεν έβγαιναν μόνο στο όνομα συγγενών και φίλων, αλλά και ανυποψίαστων ασφαλισμένων

Οι βασικές κατηγορούμενες δέχονται την ενοχή τους, αλλά όχι για το ύψος της ζημίας που αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top