«Νοικοκυρές» με... εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους - Νέο σκάνδαλο με την λίστα Λαγκάρντ

Μεγαλοστελέχη δημοσίων οργανισμών και κομμάτων εξετάζει το ΣΔΟΕ

«Νοικοκυρές» με... εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους - Νέο σκάνδαλο με την λίστα Λαγκάρντ

Κοντά σε ένα νέο σκάνδαλο που αφορά την «λίστα Λαγκάρντ» βρίσκονται οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι οποίοι εντόπισαν… «νοικοκυρές» με λογαριασμούς εκατομμυρίων στην τράπεζα HSBC της Γενεύης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 20 πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, τα οποία διετέλεσαν κορυφαία στελέχη σε δημόσιους οργανισμούς, έχουν καταθέσεις που φτάνουν τα 3.000.000 ευρώ.

Οι λογαριασμοί βέβαια δεν είναι στο όνομα τους, αλλά στα ονόματα των… νοικοκυρών συζύγων τους. Γυναίκες που δεν είχαν μέχρι τότε μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φαίνεται ότι «έβγαλαν» εκατομμύρια από το επάγγελμα της νοικοκυράς!!!

Αυτό προκάλεσε εντύπωση στους αρμόδιους, που ψάχνοντας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μεγαλοστελέχη δημόσιων οργανισμών, τα οποία έπαιρναν μίζες.

Οι ελεγκτές εξετάζουν το πώς οι συγκεκριμένοι… δημόσιοι υπάλληλοι απέκτησαν περιουσίες, αλλά και ποιος υπουργός τους διόρισε.

Σε κάποιες περιπτώσεις πίσω από τις νοικοκυρές βρίσκονται και μεγαλοστελέχη κομμάτων, τα οποία είχαν διατελέσει δήμαρχοι σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα, η σύζυγος και τα δύο παιδιά μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν διορισμένο σε θυγατρική κορυφαίου κρατικού μηχανισμού.

Μέχρι στιγμής το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του τραπεζικούς λογαριασμούς που αφορούν σε πάνω από 1.600 άτομα και 40 νομικά πρόσωπα από τα οποία εκτιμάται ότι τουλάχιστον οι 200 φοροδιαφεύγουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top