Το παράπονο του Λάκη Γαβαλά για τα πέντε χρόνια φυλάκιση με αναστολή

«Αν του ζητούν την ψυχή του, ας το πουν», λέει ο δικηγόρος του στο Star

Το παράπονο του Λάκη Γαβαλά για τα πέντε χρόνια φυλάκιση με αναστολή

Πέντε χρόνια φυλάκιση με αναστολή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον Λάκη Γαβαλά! Έκπληκτος έμεινε ο επιχειρηματίας που μετρά μόλις 25 ημέρες απο τη στιγμή που πέρασε την έξοδο των φυλακών Κορυδαλλού, και δεν κρύβει το παράπονο, την πίκρα αλλά και την ανησυχία του.

Μιλώντας στο Star, ο δικηγόρος του Στέφανος Βέροιος, λέει:

«Παρότι το εφετείο κακουργημάτων μας έδωσε δύο ελαφρυντικά, του προτέρου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, το τριμελές πλημμελειοδικείο δε μας έδωσε κανένα απολύτως ελαφρυντικό. Το δε εκπληκτικό είναι ότι ο κύριος εισαγγελεύς, είπε να μην έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη, το οποίο αν γινόταν δεκτό από το δικαστήριο, θα οδηγούσε τον κ, Γαβαλά πάλι στις φυλακές».

Το δικαστήριο αφορούσε τη μη καταβολή φόρου εισοδήματος ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ.

Για την αποπληρωμή του ο Λακης Γαβαλάς έχει ήδη προσφέρει στο κράτος το ακίνητο που έχει στην Κάντζα. Η πρόταση όμως, δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή, γεγονός που φοβίζει τον επιχειρηματία.

«Ένιωσε πάρα πολύ πικραμένος, μου είπε, “αν κινδυνεύω κ. Βέροιε”. Αυτό μου είπε, το παράπονό του είναι ότι, «εγώ βγήκα απο τη φυλακή, προσέφερα το ακίνητο. Βγήκα για να ξαναδημιουργήσω στην πα��ρίδα μου”», λέει ο δικηγόρος του, εκφράζοντας έμμεσα το παράπονο του μόδιστρου.

Και αναρωτιέται:

«Εγώ σας λέω, τον έβαζαν πάλι φυλακή, πως θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο από κάποιον που δεν τον αφήνει να εργαστεί, να πληρώσει; Τι του ζητούν λοιπόν παραπάνω; Αν του ζητούν την ψυχή του, ας το πουν. Υπέμεινε αγόγγυστα 14 μήνες στη φυλακή».

Τα κομμάτια του μαζεύει ο γνωστός επιχειρηματίας που έχει επιστρέψει στην εταιρία του και δεν το βάζει κάτω.

«Η ποινή δεν είναι για να εξουθενώσει τον κατηγορούμενο, δεν είναι για να τον ξαναστείλει στην φυλακή. Είναι για να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία κι αυτό ζητάει» καταλήγει.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top