Από Δευτέρα σε διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικοί- Μετατάξεις "εξπρές" για άλλους 8.000

Διαβάστε τα κριτήρια - Μέχρι 10 Αυγούστου οριστικοποιούνται οι λίστες

Από Δευτέρα σε διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικοί- Μετατάξεις "εξπρές" για άλλους 8.000

Από την Δευτέρα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές, ενώ μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα των καθηγητών προς μετάταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων που αφορά 8.000 εκπαιδευτικούς.

Όπως προβλέπει ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου, 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών), ενώ άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Στόχος του υπουργείου είναι να έχει κλείσει το θέμα των μετατάξεων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Τα κριτήρια που συνυπολογίζονται είναι:

-συνολική προϋπηρεσία

-οικογενειακοί λόγοι

-συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν

-κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού. Να σημειωθεί ��ώς όσοι εκπαιδευτικοί έχουν δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό θα έχουν επιπλέον μόρια.

Ποιοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας που καταργούνται αφορούν την ειδικότητα της Νοσηλευτικής (388), των Βρεφονηπιοκόμων (335) και ακολουθούν οι ειδικότητες Αισθητικής (211), γιατρών (156) και ιατρικών εργαστηρίων (144).

Εν τω μεταξύ, όπως σας είχαμε πει, οι εκπαιδευτικοί θα κινηθούν νομικά κατά του υπουργείου Παιδείας με την ΟΛΜΕ να έχει καταθέσει ήδη μήνυση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top