Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν Εισαγγελείς και δικαστές για τον φάκελο-βόμβα!

Ζητούν να ληφθούν μέτρα ασφαλείας

Την δική της απάντηση έδωσε με μια επιστολή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με αφορμή την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της, στο Πρωτοδικείο Αθηνών!

Δικαστές και εισαγγελείς ζητούν να ληφθούν μέτρα ασφαλείας και διαβεβαιώνουν ότι:

«οι δικαστικοί λειτουργοί ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους και ότι οι προσ��άθειες προς εκφοβισμό τους πέφτουν στο κενό».

Παράλληλα, η Ένωση καταδικάζει «οποιαδήποτε πράξη βίας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανύποπτων πολιτών» και εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους φορείς και τους μεμονωμένους πολίτες, για τις εκδηλώσεις συμπαράστασής τους.

Ακόμη, η ΕΔΕ καλεί την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία «να κατανοήσει ότι το λειτούργημα του δικαστή, πέραν των μεγάλων ευθυνών και του μεγάλου φόρτου εργασίας, ενέχει και ιδιαίτερη επικινδυνότητα και αξιώνουμε να υλοποιηθούν ταχύτατα τα μέτρα ασφαλείας, για τη φύλαξη των δικαστηρίων και για την προστασία των δικαστών, των δικηγόρων, των δικαστικών υπαλλήλων και των διαδίκων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top