Πατέρας Σταμάτη:Η κόρη μου ήταν μια απλή κοπέλα.Και για το αρνί που της έστελνα,πλήρωνα το ταξί

Κατέθεσε στο δικαστήριο και περιέγραψε την προσωπικότητά της

Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας της Βίκυς Σταμάτη, ο οποίος προσπάθησε να υποστηρίξει την κόρη του περιγράφοντας την προσωπικότητά της.


Ο κ. Δημήτρης Σταμάτης απέκλεισε ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου μπορεί να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Η κόρη μου ήταν μια απλή κοπέλα. Μεγάλωσε σε ένα χωριό 1.000 κατοίκων, δε μπορεί να ήξερε τίποτα από όλα αυτά. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως και το αρνί που της έστελνα στην Αθήνα πλήρωνα ��ο ταξί, για να μη πληρώσει τίποτα εκείνη» είπε.

«Όπως ήταν πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έτσι παρέμεινε και μετά από το γάμο. Έρχονταν στο χωριό τα Σαββατοκύριακα, μαγείρευε και έκανε όλες τις δουλειές», είπε ο κ, Δημήτρης Σταμάτης και κατέθεσε πως η κόρη του έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο της, τον οποίο όπως είπε, δεν αποχωριζόταν ποτέ, ούτε για να έχει μια βραδινή έξοδο.

Πρόεδρος: Πήγατε ποτέ στο σπίτι της στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου; Πώς σας φάνηκε;
Δ. Σταμάτης: Σαν τι να μου φανεί; Ένα σπιτάκι 150 τετραγωνικών μέτρων είναι.
Πρόεδρος: Ο γαμπρός σας, ο κύριος Τσοχατζόπουλος τι άνθρωπος είναι;
Δ. Σταμάτης: Ένας πολύ καλός άνθρωπος.
Πρόεδρος: Στο χωριό έρχονταν; Σας καταδέχονταν;
Δ. Σταμάτης: Ναι έρχονταν. Τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε ακόμη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε στη συνέχεια ο συμμαθητής της κ. Σταμάτη, κ. Σ. Αγγελής, ο οποίος ανέφερε ότι με τη σύζυγο του πρώην υπουργού πήγαιναν μαζί σχολείο.

«Ήταν μια γλυκομίλητη κοπέλα. Ήταν άριστη μαθήτρια και ο χαρακτήρας της παρέμεινε ο ίδιος και μετά το γάμο της με τον κ. Τσοχατζόπουλο», είπε ο μάρτυρας.

Π. Παναγιωτόπουλος (αναπληρωτής Εισαγγελέας): Υπάρχουν εδώ στοιχεία ότι η κ. Σταμάτη θαμπώθηκε από τα πλούτη και τη δόξα του κ. Τσοχατζόπουλου. Τί λέτε;
Σ. Αγγελής: Εγώ δεν τα γνωρίζω αυτά.
Πρόεδρος: Πώς έρχονταν στο χωριό;
Σ. Αγγελής: Έρχονταν με ΙΧ αλλά και με το λεωφορείο της γραμμής.
Π.Παναγιωτόπουλος: Με ελικόπτερο;
Σ. Αγγελής: Όχι βέβαια.

Ο συμμαθητής της κ. Σταμάτη κατέθεσε ακόμη στο δικαστήριο ότι και οι συγχωριανοί του έχουν την ίδια άποψη με εκείνον για την προσωπικότητα της συζύγου του πρώην υπουργού, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής ήταν στο χωριό σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Εμείς πίναμε καφέ με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο καφενείο του χωριού με ένα ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής.

Ο κ. Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του παρουσιάστηκε στον Τύπο ως η Μαρία Αντουανέτα, όπως είπε χαρακτηριστικά, που σπαταλούσε συνεχώς χρήματα.

«Αρκεί αν σκεφτείτε ότι δεν είχε ποτέ ούτε δικό της αμάξι. Αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ από κανέναν», είπε ο συνήγορος της κ. Σταμάτη.

Πρόεδρος: Δεν οδηγεί; ��εν έχει δίπλωμα;
Άκης Τσοχατζόπουλος: Ναι. Οδηγεί το οικογενειακό αμάξι.
Π.Παναγιωτόπουλος: Μπορεί να αρέσκεται να οδηγούν άλλοι για εκείνη.

Η αλλοδαπή οικιακή βοηθός επί έξι χρόνια στο σπίτι του ζεύγους Τσοχατζόπουλου, καταθέτοντας στο δικαστήριο, περιέγραψε τη Βίκη Σταμάτη ως μία γυναίκα που έκανε δουλειές του σπιτιού και μόνη της, καθώς όπως είπε, είχε θέμα με την καθαριότητα και που ήταν πολύ καλή μητέρα.

«Το σπίτι τους είναι ένα σπίτι πολύ ωραίο, πολύ καλόγουστο, αλλά όχι κάτι φανταχτερό. Είναι ένα νορμάλ σπίτι με δύο τουαλέτες. Ήμουν πολύ ευχαριστημένη που δούλευα εκεί. Η κ. Σταμάτη είναι πολύ απλή, πολύ ευγενική και άψογη μητέρα», είπε η μάρτυρας.

Γ. Αδειλίνη (Τακτική Εισαγγελέας): Διαβάσαμε εδώ έγγραφα για πανάκριβα σαλόνια...
Μάρτυρας: Ήταν ένα καλόγουστο σπίτι, πολύ καθαρό, αλλά έχω δει και άλλα πολύ πιο φανταχτερά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top