ΑΥΤΟΣ είναι ο Θεσσαλονικιός που με τη μηχανή του θα κάνει τον γύρο της Αφρικής

Θα πάρει μαζί του και την αγαπημένη του-Διαβάστε την ιστορία του

​Hλίας Βροχίδης: είναι ο μοτοσικλετιστής που ξεκινάει από τον Λευκό Πύργο για τον γύρο της Αφρικής! Για τον 30χρονο θα είναι το δεύτερο μεγάλο ταξίδι με τη μηχανή του!

brohidiscrop.jpg
Επιθυμία του είναι να γνωρίσει τον κόσμο, να ανατρέψει τις προκαταλήψεις για κάποιους λαούς και να μεταφέρει μέρος της εμπειρίας του στους υπόλοιπους.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που έγραψε το βιβλίο «27 Πανσέληνοι στην Ανατολή» και εξέδωσε το ομότιτλο λεύκωμα, 266 σελίδων, με 417 φωτογραφίες.

untitled.jpg
Σε αυτό αναφέρεται στο πρώτο του ταξίδι το οποίο και ολοκληρώθηκε το 2009.

Αυτό το ταξίδι του όμως τώρα έχει ένα σκοπό να μοιράσει γράμματα σε συγγενείς μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και προέρχονται από διάφορες περιοχές της Αφρικής, όπως το Μαρόκο, τη Μπουργκίνα Φάσο, τη Ζιμπάμπουε, τη Νότιο Αφρική, τη Νιγηρία και το Σουδάν.

«Είναι ένα ταξίδι που προετοιμάζω τέσσερα χρόνια τώρα», λέει ο Ηλίας.

«Αυτήν την φορά όμως δεν είμαι μόνος! Θα έρθει μαζί μου και η Χριστίνα», προσθέτει με χαμόγελο!

photo_594_400.jpg
Εκείνη όμως θα τον συναντήσει -σε περίπου δύο μήνες- στην Ιταλία. Ιατρικοί λόγοι την αναγκάζουν να περιμένει. Για τους ίδιους λόγους άλλωστε υπήρξε καθυστέρηση στην ημερομηνία έναρξης αυτού του ταξιδιού. Η αρχική ημερομηνία αναχώρησης για την Αφρική ήταν η 18η Μαΐου 2013.

Ο Ηλίας έχει σπουδάσει Πληροφορική και η Χριστίνα είναι Πολιτικός μηχανικός ωστόσο τα αφήνουν όλα πίσω για το όνειρό τους…

Ο Ηλίας, εκτιμά ότι θα χρειαστεί περισσότερο από δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το ταξίδι.

«Προσωπικά εκτιμώ πως θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε καμιά πενταετία», παρεμβαίνει ο ��ατέρας του, Φάνης Βροχίδης. «Στο πρώτο ταξίδι είπε ότι θα γυρίσει σε 10 μήνες και έκανε 2,5 χρόνια... Σκέψου τώρα», προσθέτει.

Το πρώτο στάδιο του ταξιδιού του Ηλία -πριν συναντηθεί με την σύντροφό του στην Ιταλία- αποτελεί μια... "μοναχική" διαδρομή: την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σλοβενία.

Στην Ιταλία αναμένεται να φτάσει σε δύο μήνες, όπου θα συναντηθεί με τη Χριστίνα και μαζί θα πάρουν το καράβι για το Μαρόκο. Για το ταξίδι τους θα ενημερώνουν τον κόσμο μέσα από την ιστο��ελίδα www.madnomad.gr.

Να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός έχει χρηματοδοτηθεί από χορηγούς ενώ το κόστος για τα υπόλοιπα το έχουν αναλάβει οι ίδιοι.

«Στο ταξίδι μου στην Ασία ξόδευα κατά μέσο όρο 354 ευρώ το ��ήνα, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης και των ανταλλακτικών. Δηλαδή, λιγότερα από όσα ξοδεύω ζώντας εδώ», σημειώνει ο Ηλίας.

Για να το πετύχει αυτό φυσικά, όπως τονίζει, φροντίζει να ζει λιτά και να περιορίζεται στην κάλυψη των βασικών του αναγκών.

Η Χριστίνα είναι σχετικά νέα οδηγός, αφού οδηγεί μοτοσικλέτα μόλις δύο χρόνια. Είναι μικρόσωμη για τα κυβικά της μοτοσικλέτας που οδηγεί αλλά και τα δυο οχήματα έχουν δεχθεί αρκετές μετατροπές ώστε να είναι προσαρμοσμένα στους οδηγούς.

Αρκεί μόνο ο έρωτας ως κίνητρο για ένα τέτοιο ταξίδι, με όχι περισσότερες από δύο αλλαξιές, ένα κατσαρολάκι και κάποια λίγα ακόμη βασικά πράγματα, ώστε να ακολουθήσει μια γυναίκα τον αγαπημένο της;

«Όχι, δεν αρκεί μόνο αυτό», απαντά κα��ηγορηματικά η Χριστίνα: «Θέλω να το κάνω και να κατακτήσω αυτήν την εμπειρία. Δεν περιμένω και δεν φαντάζομαι τίποτα. Θέλω μόνο να το ζήσω», συμπληρώνει.

«Προορισμός μας», τονίζουν, «είναι το ταξίδι...».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top