Προφυλακιστέοι οι δυο 30χρονοι για τους «Πυρήνες»

Οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού

Προφυλακιστέοι οι δυο 30χρονοι για τους «Πυρήνες»

Πρώτη ανάρτηση: 17/07/2013 13:33​

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο 30χρονοι που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να απολογηθούν καθώς σε βάρος τους υπάρχουν στοιχεία που να τους συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγούνται προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν πως τα στοιχεία είναι ελλιπέστατα.

Όπως σας έχουμ πει, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση ενώ φέρεται να έχουν διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο αποκαλούμενο «σχέδιο Φοίνικας», δηλαδή των ενεργειών εκδικητικού κατά βάση χαρακτήρα εναντίον προσώπων που έχουν συμβάλει στην εξάρθρωση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι ενέργειες αφορούν στην έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη, στην έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Αργος, στον εμπρησμό στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 26 Ιουνίου και στην αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top