Ηράκλειο: 7 χρόνια φυλάκιση για τον 54χρονο που βίασε 27χρονο!

Του πρόσφερε αλκοόλ και του ζήτησε να πάνε στην κρεβατοκάμαρα για να στρώσουν το κρεβάτι

​Η καταγγελία του βιασμού ενός 27χρονου Πακιστανού απο έναν 54χρονο, στη Γρα Λυγιά Ιεράπετρας, τον Οκτώβριο του 2012 έφτασε σήμερα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Ο νεαρός, ο οποίος να σημειωθεί είναι κρατούμενος για υπόθεση ανθρωποκτονίας ενός ηλικιωμένου πάλι στην περιοχή της Ιεράπετρας, εμφανίστηκε στο δικαστήριο με επιδέσμους στα χέρια καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόσφατα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του και μάλιστα οι γιατροί έδωσαν μάχη για να του σώσουν τη ζωή.

Στην κατάθεση του υποστήριξε ότι ο 54χρονος τον κάλεσε στο σπίτι του στις 30 του περασμένου Οκτωβρίου, με το πρόσχημα ότι χρειάζεται βοήθεια σε κάποιες οικιακές εργασίες. Εκεί, όπως είπε, του πρόσφερε αλκοόλ και στη συνέχεια του ζήτησε να πάνε στην κρεβατοκάμαρα προκειμένου να στρώσουν το κρεβάτι.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε στο Δικαστήριο, όταν μπήκε στο δωμάτιο ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο ωστόσο δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει και ενώ αυτός ήταν ζαλισμένος από το αλκοόλ τον κράτησε καθηλωμένο προκειμένου ο 54χρονος κατηγορούμενος τον κακοποιήσει σεξουαλικά.

Σημειώνεται ότι και ο ιατροδικαστής στη σχετική έκθεση ανέφερε ότι εντόπισε κακώσεις στον 27χρονο.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε συνάψει σχέση με τον 27χρονο για περισσότερο από ένα μήνα, ωστόσο όταν αυτή η σχέση έγινε γνωστή στα παιδιά του, θέλησε να τη διακόψει. Είπε ακόμα ότι ο νεαρός του ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά για μια τελευταία φορά και στη συνέχεια πήγε και έκανε την καταγγελία για βιασμό.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για βιασμό τον 54χρονο, ενώ με τις ψήφους των 4 ενόρκων τον καταδίκασε σε 7 χρόνια φυλάκιση. Οι δικαστές που μειοψήφισαν έκριναν ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή 6 χρόνων. Επίσης με ψήφους 6 προς μία, κρίθηκε ότι η έφεση του έχει αναστέλουσα δύναμη, δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ικανοποιημένος από την απόφαση του Δικαστηρίου δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Αντώνης Δαμανάκης, ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο, λόγω οικονομικής αδυναμίας του κατηγορούμενου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top