Ενοχή για τους κατηγορούμενους της MARFIN για τη φωτιά ζήτησε ο εισαγγελέας

"Το κατάστημα ήταν γυμνό και απροστάτευτο"

Ενοχή για τους κατηγορούμενους της MARFIN για τη φωτιά ζήτησε ο εισαγγελέας

Tην ενοχή τεσσάρων κατηγορουμένων - της διευθύντριας, της υποδιευθύντριας του υποκαταστήματος της Μarfin, του διευθύνοντος συμβούλου και του υπευθύνου για την πυρασφάλεια του κτιρίου - εισηγήθηκε στους δικαστές η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία από την πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης.

Όπως είπε κανένας από τους τέσσερις που κάθονται στο εδώλιο δεν είχαν φροντίσει να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, το οποίο και στο παρελθόν κατ΄επανάληψη είχε γίνει στόχος αγνώστων εμπρηστών.

Άφησαν ,όπως χαρακτηριστικά είπε, η εισαγγελέας το κατάστημα γυμνό και απροστάτευτο με αποτέλεσμα την ημέρα εκείνη να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να τραυματιστούν 21 συνάδλεφοί τους.

Η εισαγγελέας περιέγραψε τα κενά και τις ελλείψεις στην πυρασφάλεια και την πυροπροστασία της τράπεζας ,γεγονός που κατά την άποψή της συνδέεται αιτιωδώς με το τραγικό αποτέλεσμα, καθώς δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου για να διαφύγουν οι εργαζόμενοι.

Νωρίτερα, οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους είχαν αρνηθεί την πράξη που τους αποδίδεται.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top