Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες της Αιγύπτου!

«Η νύχτα είναι μεγάλη», εξομολογούνται

Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες της Αιγύπτου!

Μαζί με ολόκληρο τον λαό της Αιγύπτου, κρίσιμες ώρες ζουν και χιλιάδες Έλληνες ομογενείς.

Υπό τον φόβο των ταραχών αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία και στην ελληνική κοινότητα όσο περνούν οι ώρες!

«Υπάρχει μια τεταμένη μάλλον ατμόσφαιρα στην Αίγυπτο αυτή τη στιγμή. Θυμίζει ώρες επαναστατικές. Χθες υπήρξαν θύματα και μπροστά στο αμερικανικό πανεπιστήμιο και στην Αλεξάνδρεια. Φοβόμαστε βέβαια μην εξαπλωθεί αυτό το φαινόμενο και γίνει μία άλλη Συρία. Σήμερα θεωρώ ότι είναι η πιο κρίσιμη ημέρα για την ιστορία της Αιγύπτου. Ο μεν στρατός έχει αποκόψει την κυκλοφορία, ώστε να μην μπορούν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Ο κόσμος αρχίζει και μαζεύεται σιγά-σιγά στις πλατείες. Οι τράπεζες δεν λειτουργούν», είπε ο Στέφανος Ταμβάκης, ο Επιτ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας.

Το ελληνικό προξενείο αλλά και η ελληνική κοινότητα βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε η ελληνική παροικία να μην βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα.

«Εμείς οι Έλληνες έχουμε περιορίσει τις κινήσεις μας μακριά από το κέντρο και από τις περιοχές που υπάρχουν διαδηλώσεις. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από πολύ κοντά. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ μας. Είναι φυσικό να ανησυχούμε αλλά προσπαθούμε να μην βρισκόμαστε σε χώρους που υπάρχουν αυτά», είπε η Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η γραμματέας της ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του ισλαμιστή Μόρσι.

Οι Έλληνες σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια περιμένουν με αγωνία τις κινήσεις του στρατού που θα καθορίσουν και την έκβαση της κατάστασης.

«Η νύχτα είναι μεγάλη», λένε οι κάτοικοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top