Νεκροί δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων-Αναζητούν τους υπόλοιπους

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας

Νεκροί δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων-Αναζητούν τους υπόλοιπους

Πρώτη ανάρτηση: 02/07/2013 22:07

Νεκροί είναι δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που καταζητούνταν για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού στο Δίστομο, μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών με άνδρες των ΕΚΑΜ στην περιοχή Κονισκα της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δραπέτες είχαν εντοπισθεί από τις πρωινές ώρες χάρη στις θερμικές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε ένα κυνηγητό με τους δραπέτες πότε να χάνονται και πότε να εντοπίζονται ξανά.

Οι αστυνομικοί στην συνέχεια έστησαν μπλόκο σε μία χαράδρα στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τριχωνίδας, όπου είχαν εντοπιστεί οι δραπέτες. Οι δύο από τους καταζητούμενους επιχειρούσαν να περάσουν από το σημείο με αποτέλεσμα να σημειωθεί σφοδρή ανταλλαγή πυρών και τελικά να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες.

Ακόμα δεν είναι γνωστά τα ονόματα των δύο νεκρών Αλβανών καθώς οι αστυνομικοί θα περιμένουν την επίσημη ταυτοποίηση, όμως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πρόκειται για τους: LIKA EDISON ηλικίας 25 ετών και MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών.

dipli_569_355.jpg

Η ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραπετών ενώ οι έρευνες δεν αποκλείεται να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία.

Πάντως όπως αναφέρει το LamiaReport, άτυπα η επιχείρηση έχει πάρει την κωδική ονομασία «ανταρτοπόλεμος» και στις έρευνες συμμετέχουν επίσης και Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, με ειδίκευση στον ανταρτοπόλεμο, μαζί με μεγάλο αριθμό αστυνομικών, που για τρεις εβδομάδες τώρα χτενίζουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη, τα βουνά της Ρούμελης.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr, τις τελευταίες ημέρες, η ορεινή Ναυπακτία είναι ένα «φρούριο» με τους αστυνομικούς να στήνουν μπλόκα παντού, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι τριγυρίζουν ελεύθεροι οι κακοποιοί. «Άνοιξαν» σπίτια της περιοχής, πήραν είδη πρώτης ανάγκης ενώ έχει ταυτοποιηθεί και το DNA του ενός, σ�� ρούχο που βρέθηκε πεταμένο σε ποτάμι.

drapetes.jpg
Υπενθυμίζεται ότι ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι κακοποιοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λειβαδιάς.

Ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη κοπέλα.

Επίσης, οι δραπέτες των φυλακών είχαν συμμετοχή και στην ένοπλη ληστεία που έγινε τον Μάιο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα με λεία που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top